Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
De Verstappen-vooruitblik: wat staat in 2019 op het spel?
donderdag 14 maart 00:00

In het vijfde seizoen van de Limburger in de koningsklasse van de autosport valt er voor Verstappen voldoende te bewijzen. Wij sommen vijf punten op:

Er is ten opzichte van voorgaande seizoenen geen ontkomen meer aan; Max Verstappen is de onbetwiste eerste coureur bij het Red Bull-team. In de afgelopen jaren was de meer ervaren Daniel Ricciardo de 'concullega' van de Limburger en gaf de teamleiding stelselmatig aan dat er geen onderscheid werd gemaakt tussen beide rijders. Nu is Ricciardo echter vertrokken - de Australiër verkaste in de winter naar het Renault-team - en is Pierre Gasly als nieuwe coureur ingevlogen.

De Fransman Gasly, die in 2018 zijn eerste volledige seizoen reed in dienst van Red Bull's opleidingsteam Toro Rosso, is dan wel anderhalf jaar ouder dan Verstappen, maar moet zijn sporen in de Formule 1 nog écht verdienen. De media-aandacht en sponsorverplichtingen zullen daardoor alleen maar toenemen aan het adres van Verstappen: hij is immers het duurste én belangrijkste paard van de renstal. Wil Verstappen een rolmodel zijn, dan komt het op meer dan alleen racetalent aan.

De beelden van een gedesillusioneerde Verstappen die naast de baan verwijtend naar zijn bolide kijkt: in 2017 was het bij de Limburger meer regel dan uitzondering en ook in 2018 speelde de motor Verstappen, en zeer zeker ook Ricciardo, regelmatig parten. Dat lag niet aan het chassis van de Red Bull, maar aan de krachtbon in de auto: de Renault-motor. Dat was eind 2018 reden genoeg voor de Red Bull-bobo's om de knoop door te hakken en niet verder te gaan met de Franse motorleverancier. De nieuwe Netflix-serie geeft overigens een aardige indruk van wat die vetrouwensbreuk achter de schermen teweegbracht.

Feit is dat de Red Bull's in het nieuwe seizoen over een Honda-motor beschikken. Het grootste voordeel is dat de Red Bull-technici en de Japanse fabrikant close met elkaar gaan samenwerken, waardoor chassis en motor beter op elkaar afgestemd zouden moeten zijn dan het geval was bij Red Bull's deal met Renault: de Fransen gingen vooral op eigen houtje te werk, wat begon te wringen op het moment dat de betrouwbaarheid van de motor te wensen over liet. Daarmee is niet gezegd dat de Honda-motoren per definitie betrouwbaarder zijn: in de afgelopen jaren vielen de auto's van McLaren - met Honda-motor - vaker uit dan het team lief was.

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar er zijn nog een aantal zaken die Verstappen nog niet heeft weten te bolwerken in de Formule 1. Dat races kan winnen hebben we al gezien, maar een race vooraan starten is tot nu toe een onhaalbare kaart gebleken. Het aantal nummer een-noteringen tijdens vrije trainingen is inmiddels niet meer op één hand te tellen, maar waar blijft die zo vurig gewenste pole-position?

Het bleek in de loop van 2018 wel dat Red Bull steeds vaker kon concurreren met de kwalificatiekoningen van Mercedes en Ferrari, zeker op het moment dat Verstappen de beschikking kreeg over de : een instelling waarbij het vermogen van de auto tijdelijk extreem opgeschroefd kan worden. De jongste polesitter aller tijden gaat Verstappen echter niet meer worden: de laatste kans om Sebastian Vettel op dat vlak uit de boeken te rijden verspeelde Verstappen tijdens de laatste grand prix van 2018.

Twee zeges, twee snelste ronden, elf podiumplaatsen en de vierde plaats in het rijdersklassement: het zijn de cijfers die bij het meest succesvolle seizoen van Verstappen tot dusver horen. En dat was niet geheel toevallig het jaar 2018. De 249 WK-punten die dat opleverde betekenden bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder (168). Er is echter nog genoeg 'ruimte naar boven', want Verstappen zal de eerste zijn om te stellen dat twee overwinningen in een heel seizoen te weinig is.

Technisch topadviseur Helmut Marko gaf na afloop van de twee testweken in Barcelona aan minstens vijf Red Bull-overwinningen te verwachten van zijn coureurs. Het leeuwendeel daarvan zou door de man met de leeuw op zijn helm verzorgd moeten worden. Een nieuwe puntenverdubbeling zou Verstappen in 2019 gegarandeerd de WK-titel opleveren; het ligt alleen niet in de lijn der verwachting dat de daarvoor benodigde twintig racezeges in het verschiet liggen. Dat is zelfs voor het Limburgs racemonster een onmogelijke opgave.

Waar rallycoureur Henk Vossen en Formule E-piloot Robin Frijns regelmatig goede dingen laten zien, moge het duidelijk zijn dat er maar één Limburgse coureur is waarvoor een wereldtitel in de Formule 1 in het verschiet ligt: Max Verstappen. Vrijwel alle kenners zijn het erover eens dat het niet een kwestie is óf, maar wanneer Verstappen de wereldtitel opeist. De jongste racewinnaar ooit - we memoreren nog maar eens de achttienjarige Verstappen die in 2016 in zijn eerste race voor Red Bull iedereen het nakijken gaf - is erop gebrand ook de jongste wereldkampioen ooit te worden.

Ook die titel is nu nog in handen van Sebastian Vettel, die in 2010 welgeteld 23 jaar en 134 dagen oud was. Regerend wereldkampioen staat tweede op het lijstje van jongste wereldkampioenen, in 2008 was hij 23 jaar en 300 dagen oud toen hij zijn eerste van tot dusver vijf wereldtitels greep. Verstappen wordt op 30 september aanstaande 22 jaar oud, wat betekent hij - tenzij een ander jong talent voor een stunt zorgt - in 2019 óf 2020 wereldkampioen moet worden om zich tot de jongste aller tijden te kronen. Genoeg om voor te rijden, dus.

Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat aankomend weekeinde van start op het circuit van Albert Park in het Australische Melbourne. De race begint zondagochtend om 06:10 uur.

Het weer in Limburg
donderdag 21 maart 15:20 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 15.8 °C ONO 2 Min: 5 Max: 14
Evenementen