Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Dumoulin over Preidler: 'Ik voelde me verraden'
donderdag 14 maart 00:00

Dit laat de Maastrichtenaar aan de weten.

Wielrenner Georg Preidler bekende tien dagen geleden bloeddoping te hebben gebruikt. De 28-jarige Oostenrijker rijdt sinds vorig jaar voor de Franse ploeg Groupama-FDJ. Daarvoor was hij vijf seizoenen de ploeggenoot van Tom Dumoulin.

"Hij was geen vriend van mij, maar wel gewoon een ploeggenoot waarmee ik het echt goed kon vinden. Jarenlang", zo vertelt Dumoulin. "Hij zegt dat hij het bij ons niet heeft gedaan, dat hij het alleen vorig jaar heeft gedaan. Het toont maar weer aan dat het nog niet verdwenen is."

Ook is Dumoulin volgens de NOS verbaasd over het feit dat maar weinig journalisten naar deze kwestie hebben gevraagd. "Ik ben ook heel verbaasd dat er zo weinig naar gevraagd wordt. Jij bent nu de tweede", zegt hij volgens de NOS in gesprek met de Vlaamse journaliste Ann Braeckman. "

Begin maart kwam de dopingzaak van Preidler in Oostenrijk aan het rollen. Tijdens de WK noordse nummers in Seefeld werden vijf langlaufers opgepakt, onder wie twee Oostenrijkers. Eén van hen, Max Hauke, werd zelfs op heterdaad betrapt tijdens een bloedtransfusie.

Het weer in Limburg
donderdag 21 maart 15:21 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 15.8 °C O 2 Min: 5 Max: 14
Evenementen