Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Basisschoolleerlingen planten eerste Tiny Forest in Maastricht
donderdag 14 maart 13:00

Leerlingen van groep 5 en 6 van Bassischool Manjefiek hebben gisteren het eerste Tiny Forest in Maastricht aangeplant.

Ze deden dit samen met initiatiefnemer IVN Maastricht, Gemeente Maastricht, buurtbewoners en IVN Natuureducatie en medefinancier de Nationale Postcode Loterij. Het minibos is geplant in de wijk Malberg bij De Groene Wig. Wethouder Gert-Jan Krabbendam en directeur Yvonne Stegen van Basisschool Manjefiek plantten de eerste boom én onthulden het bord met de naam: Tiny Forest Manjefiek.

Tiny Forest Manjefiek

Wethouder Gert-Jan Krabbendam: “Met dit Tiny Forest is Maastricht ruim 600 bomen rijker met 32 verschillende inheemse soorten. Dat helpt in het opvangen van de klimaatverandering. Groen neemt CO2 op, zorgt voor zuurstof en helpt de effecten van wateroverlast en droogte op te vangen. Dit alles past in onze #missionzeromaastricht waarbij we samen aan een klimaatneutrale stad werken. En groen draagt natuurlijk bij aan een fijne leefomgeving en biodiversiteit. Daarom is het fantastisch dat we samen met de kinderen van Manjefiek ons eerste Tiny Forest hebben aangeplant! Een groene ontmoetingsplek in de wijk waar kinderen leren over de natuur!

Meer Tiny Forests in Maastricht

Gemeente Maastricht wil de komende tijd samen met IVN en IVN Maastricht nog meer Tiny Forests aanleggen. Wilt u ook een Tiny Forest in uw buurt? Meld u dan voor 5 april aan als initiatiefnemer via www.ivn.nl/tinyforest , zodat IVN contact met u kan opnemen.

Elke buurt zijn eigen minibos

De komende twee jaar wil IVN Natuureducatie minimaal 100 Tiny Forests realiseren in Nederland. Want de minibossen vormen niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook een gezonde verblijfplaats voor mensen. Kinderen leren in het ‘buitenlokaal’ over de natuur en buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op een prettige en gezonde plek. De bossen stimuleren biodiversiteit en bieden ook kansen om klimaatproblemen tegen te gaan.   

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Tiny Forest

Het weer in Limburg
maandag 20 mei 23:17 Zwaar bewolkt Maastricht 11.9 °C W 3 Min: 12 Max: 21
Evenementen