Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
20% minder auto-inbraken in Maastricht in 2018
vrijdag 15 maart 12:00

In vergelijking met 2017 is het aantal auto-inbraken in Maastricht in 2018 met 20% gedaald.

Gemeente, politie en Q-Park werken integraal samen om het aantal auto-inbraken in de stad terug te dringen. In het najaar van 2018 hebben acht aanhoudingen voor auto-inbraken op heterdaad plaatsgevonden. Naast het opsporen van verdachten hebben de partners preventieve maatregelen genomen.

Integrale samenwerking

In 2017 werd geconstateerd dat er een stijging was van het aantal auto-inbraken in de gemeente Maastricht. Dit signaal is opgepakt door politie, gemeente en Q-Park en betekende de start van een nauwe samenwerking tussen deze drie partijen, die heeft geresulteerd in preventieve maatregelen. Zo heeft Q-Park de landelijke campagne ‘voorkom autokraak’ in Maastricht gelanceerd. Deze campagne was al in verschillende steden ingezet en met succes. In de campagne maakt Q-Park, met diverse communicatiemiddelen, bezoekers van de garages bewust van het belang om waardevolle spullen niet in de auto te laten liggen. De gemeente heeft hoteliers en bezoekers tips gegeven hoe auto-inbraken kunnen worden voorkomen. De politie heeft extra ingezet op het opsporen van verdachten wat heeft geresulteerd in acht aanhoudingen. Nu het aantal inbraken is gedaald, wordt deze samenwerking in 2019 voortgezet. 

Rol inwoners en bezoekers van Maastricht

Naast de samenwerking tussen gemeente, politie en Q-Park zijn de inwoners en bezoekers van Maastricht een belangrijke partner in het veilig houden van de stad. Door waardevolle spullen niet in de auto te laten liggen en opvallende zaken te melden bij de politie kunnen auto-inbraken worden voorkomen. Deze meldingen zijn van belang geweest bij het betrappen van de inbrekers op heterdaad. Zo houden we Maastricht samen veilig.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Gemeente Maastricht

auto-inbraak

Q Park

Het weer in Limburg
maandag 20 mei 22:23 Zwaar bewolkt Maastricht 12.4 °C W 2 Min: 12 Max: 21
Evenementen