Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Johan Pas nieuwe fractievoorzitter D66 na afscheid Franca Eurlings
vrijdag 15 maart 13:30

Johan Pas wordt de nieuwe fractievoorzitter van D66 Maastricht nadat de huidige fractievoorzitter Franca Eurlings op dinsdag 16 april 2019 afscheid neemt als raadslid voor de gemeente Maastricht.

Johan Pas is sinds 2016 betrokken bij de fractie en sinds 2018 burgerlid van D66 Maastricht. Daarnaast is hij werkzaam als docent binnen het voortgezet onderwijs in Heerlen. Franca Eurlings ( zie foto ) kijkt met trots terug op een mooie periode waarin haar raadsinitiatief voor een poppodium in Maastricht bruisende realiteit is geworden. Nadat ze mét jongeren, ervaringsdeskundigen, ouders en fractiegenoot Claudia Demas een film heeft gemaakt over zwerfjongeren heeft dit geleid tot een raadsinitiatief van D66 & PVM dat vraagt om actie voor jongeren zonder (t)huis. Nu werkt de gemeente samen met jongeren, ouders, professionals en scholen aan verbetering met extra crisisopvang en samenwerking met de keten. 

Franca heeft de kans gekregen om vanaf mei als Hoofd Kwaliteit Jeugdzorg voor de Conrisq Groep te mogen werken en ook op professioneel vlak meer voor jongeren te kunnen betekenen. Een combinatie van deze functie met het raadslidmaatschap is helaas onverenigbaar en ze draagt daarom haar raadszetel namens D66 over aan Johan Pas.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Franca Eurlings-Tonnaer

Het weer in Limburg
maandag 20 mei 23:25 Zwaar bewolkt Maastricht 11.9 °C W 3 Min: 12 Max: 21
Evenementen