Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Winnares Prijs Nederlandse Dansdagen Dunja Jocic presenteert spannende nieuwe voorstelling in Maastricht
maandag 18 maart 15:00

Dunja Jocic is een van de spannendste, nieuwe choreografen in Nederland, die in 2018 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen ontving. Ze was een gezichtsbepalende danseres van Club Guy & Roni en is inmiddels al een aantal jaar succesvol aan het werk als dans- en filmmaker.

Voor CaDance 2019 creëerde ze haar nieuwste voorstelling The Protagonist in samenwerking met componist Harry de Wit en pop-art schrijfster Barbi Marković. Een surrealistische voorstelling waarin een vrouw zowel haar on- als offline identiteit dreigt te verliezen. Op di 26 maart te zien in AINSI te Maastricht.

The Protagonist

Vanuit een even originele als compromisloze visie op dans maakt Dunja Jocic hallucinerende en filmische voorstellingen met een elektrisch geladen en grillig virtuoze danstaal. Voor The Protagonist werkt ze samen met de gerenommeerde Nederlandse componist Harry de Wit en de jonge pop-art schrijfster Barbi Marković. We volgen een narcistische, computerverslaafde jonge vrouw. Ze raakt dieper en dieper verstrikt in de digitale wereld en kan zich steeds moeilijker staande houden. In een poging grip te krijgen op haar leven, gaat ze rigoureus offline. Als in een verwarde online zoekmachine veroorzaakt haar toevlucht tot de analoge wereld een stroom aan surrealistische dagdromen, waarin het heden zich met het verleden van de mythische, gewelddadige en tragische Queen Mary van Engeland a.k.a. Bloody Mary vermengt. In een verbluffende beeldenstroom vecht de vrouw voor het behoud van haar identiteit.

di 26 maart  AINSI Maastricht   info & tickets    

trailer | https://vimeo.com/318511655

 

 

     

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Nederlandse Dansdagen

Theater aan het Vrijthof

Dunja Jocic

The Protagonist

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:21 Zwaar bewolkt Maastricht 17.2 °C ZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen