Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bijzondere goudleerfragmenten onthuld in stadhuis Maastricht
dinsdag 19 maart 08:30

In het stadhuis van Maastricht zijn twee bijzondere goudleerfragmenten onthuld.

De Stichting Restauratie Atelier Maastricht (SRAL) overhandigde beide fragmenten aan de gemeente ter afsluiting van het restauratieproject van het stadhuis. Het gaat om een kleurrijke reconstructie van het achttiende-eeuwse chinoiserie goudleerbehang in de kamer van de burgemeester. Het tweede fragment werd aangetroffen tussen twee balken op de wethouderskamer van John Aarts. Het fragment krijgt een plek op de kamer waar het aangetroffen is.

In aanwezigheid van gedeputeerde Hubert Mackus, burgemeester Annemarie Penn-te Strake en wethouder John Aarts werd het restauratieproject officieel afgerond. Het eerste deel van de restauratie betrof een renovatie op bouwkundig en constructief gebied en een verbetering van het werkklimaat. Ook werden interieuronderdelen op historisch en esthetisch vlak aangepakt. Meest recent werden de gewelfschilderingen in oude luister hersteld dor SRAL.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stadhuis Maastricht

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:12 Zwaar bewolkt Maastricht 17.3 °C ZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen