Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Ridderronde stapt na 34 jaar af van de traditionele woensdag
woensdag 20 maart 08:30

De Ridderronde staat traditioneel gepland op de tweede woensdag na de Tour de France. Maar het bestuur van de Ridderronde heeft er, in overleg met de KNWU, voor gekozen de ronde 2 dagen op te schuiven naar 9 augustus en daarmee wordt de Ridderronde voor het eerst in haar langdurig bestaan bij de 35ste editie op een vrijdag verreden.

Met het verplaatsen naar de dag voor het weekend streeft het bestuur nog meer naar een goede balans tussen de Ridderronde als volwaardig sportief evenement met een startveld vol dames en heren toppers én een gezellig “avondje uit”.

Maar de 35ste editie staat in het teken van meer veranderingen. In samenwerking met de gemeente Maastricht heeft de route van de Ridderronde 2019 een iets anders verloop dan in 2018. Het peloton draait niet meer via de Bredestraat het Onze Lieve Vrouweplein op, maar via de Hondstraat en Cortenstraat naar het Bat. Start en finish zijn sinds 2018 op de Kesselskade, ter hoogte van de Rebelle. Vervolgens loopt het parcours via de Hoenderstraat, Markt-Noord, Grote Gracht, Helmstraat, Vrijthof, Bredestraat, Hondstraat, Cortenstraat, Onze Lieve Vrouweplein, Graanmarkt en het Bat.

Daarnaast is het bestuur momenteel druk in de weer met het organiseren van een challenge in samenwerking met de Strava-app waarbij twee profs, een wielrenster en een wielrenner, op een speciaal daarvoor uitgezet parcours een snelle tijd presteren. Gestreefd wordt naar een datum in juni waarop deze richttijd wordt neergezet. Op 9 augustus, de dag van de Ridderronde, kunnen individuele coureurs of in ploegen, deze tijd trachten te evenaren of zelfs te verbeteren. De Strava Challenge wordt niet op het parcours van de Ridderronde verreden maar op een qua wegen en hellingen sterk wisselend parcours buiten Maastricht.

Over het Strava parcours en de invulling van de challenge wordt nog nader gecommuniceerd via de site en de app van de Ridderronde

Op de foto het oude parcours. Vanaf deze editie wordt de gevaarlijke bocht bij het oprijden van het Onze Lieve Vrouweplein vermeden.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Tom Dumoulin

wielrennen

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:11 Zwaar bewolkt Maastricht 17.3 °C ZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen