Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastrichtse en Gronsveldse verenigingen organiseren gezamenlijk badmintonevenement
zondag 24 maart 10:00

Badmintonclubs Gronsveld, Rally en Space Shuttle organiseren in samenwerking met de Maastrichtse Gehandicapten Sportvereniging, Gehandicapten Sportvereniging Heuvelland en Badminton Nederland op zaterdag 13 april een gezamenlijk badmintonevenement.

Hiermee willen ze de sport onder de aandacht brengen van iedereen in en rondom Maastricht. Daarnaast willen ze samenwerking tussen clubs stimuleren door badmintonners bij elkaar te brengen voor een gezellige, sportieve ontmoeting.

Veelzijdig, uitdagend en laagdrempelig

Badminton is een veelzijdige, uitdagende sport die net zoveel om inzicht en techniek draait als om conditie, snelheid en kracht. Dat maakt het ontzettend leuk om te doen. Hoe oud je ook bent. Op welk niveau je ook speelt. Het is een laagdrempelige sport. De meeste mensen kennen badminton al van de camping of het strand. De stap van grasveld naar sporthal is daarom snel gemaakt.

Gevarieerd programma

Het evenement moet mensen overtuigen die stap te maken. Daarom heeft het een zeer gevarieerd programma. Dat richt zich niet alleen op geïnteresseerden, maar ook op mensen die al badmintonnen of de sport weer willen oppakken. Het programma bestaat onder andere uit demonstraties, clinics en introductielessen. Daarnaast wordt er een gezelligheidstoernooi gespeeld en is er een markt voor informatie, advies en materiaal. Bert Jongen, wethouder van sport in Maastricht, zal de dag openen.

Samenwerking

Vrijwilligers van de organiserende clubs verzorgen de activiteiten. De Maastrichtse Gehandicapten Sportvereniging en Gehandicapten Sportvereniging Heuvelland leveren een bijdrage met demonstraties van aangepast badminton. Daarnaast heeft Dorien Lups, Maastrichtse en speelster in de eredivisie, haar naam verbonden aan het evenement. Badminton Nederland heeft het evenement mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage. 

Datum, tijd en plaats

Het evenement vindt plaats op zaterdag 13 april. Tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen welkom in sporthal de Geusselt (Olympiaweg 68). Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar voor sommige onderdelen wel aan te raden. Het volledige programma is te vinden op www.experiencebadminton.nl
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 19 oktober 13:43 Zwaar bewolkt Maastricht 16.6 °C ZZW 4 Min: 11 Max: 18
Evenementen