Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
4e editie Museumnacht Maastricht
woensdag 10 april 08:30

Maastricht staat vrijdag 12 april in het teken van creativiteit, verbeeldingskracht, verwondering en avontuur, en beslist niet (alleen) vanwege International Day of Human Space Flight.

Het Get Ready for The Launch signaal voor de 4e editie  van Museumnacht Maastricht staat inmiddels aan en het programma is grotendeels bekend. Verleden, heden en toekomst, feit en fictie, gevestigde namen en opkomend talent, de kunstwereld én het nachtleven worden weer op bijzondere wijze gemixt; dit jaar in het teken van Lost in Space. Verwacht Milky Ways, fashion manifesten & protesten, gewichtloosheid, sterrenstof, cryptocurrency experts, desillusies, Black Holes, tijdreizen, multiversum, Mind-Quizen, Back-to-the-Futures, complottheorieën, Big Bangs, talkshows & natuurlijk de nodige drinks, bites & beats. Met 13 art venues talrijke culturele organisaties, lokaal talent, ruim 125 speciale events & performances, een afterparty en 18.000 m2 aan kunst belooft Museumnacht Maastricht weer above & beyond ieders verwachtingen te gaan.

Ontdek hoe Maastricht alles behalve binnen de lijntjes kleurt en voor één nacht boven zichzelf uitstijgt tijdens deze ultieme Art Night Out >>

Spraakmakende Collecties

Naast uiteenlopende, adembenemende exposities - zoals o.a. David Lynch: Someone is in my House (Bonnefantenmuseum), Onwaarschijnlijk maar niet Onmogelijk (Bureau Europa), Het Meisje, De Jurk en De Parel (Museum aan het Vrijthof), Microsculpture/Levon Biss (Natuurhistorisch Museum), Master Tools (Jan van Eyck Academie) & The Floor is Lava (Marres) - alsmede historische pronkstukken als Brouwerij Bosch en het Drukkunstmuseum, staat Museumnacht Maastricht vooral bekend om haar unieke ‘rand’programma. En deze editie is daar beslist geen uitzondering op.   

Een Nieuw Universum

Zo toont Lumière Cinema naast de Europese bioscoop première van Twin Peaks S03E08 ook een voor het grote publiek nog onbekende kant van zichzelf. Bonnefantenmuseum vliegt Far & Beyond the Milky Way en zorgt dat een van de ultieme Museumnacht Maastricht ervaringen dit jaar niet ontbreekt: de Slide through the Stars (& off the Stairs) glijbaan! De hemelse boekhandel Dominicanen roept samen met FASHIONCLASH op tot protest en nodigt je uit -naast te dansen, schreeuwen, kijken en fluisteren- tot het schrijven van een manifest.

Heb je je daarnaast wel eens afgevraagd of de aarde wellicht toch plat is? Facebook een eigen land gaat stichten? Michael Jackson nog leeft? Bureau Europa dompelt je onder in een avond waar complottheorieën, big data en intelligente machines elkaar ontmoeten. B32 & Jan van Eyck Academie pakken uit met een late night talkshow: The Joyride Show. Een breed scala aan gasten schuift aan tafel om hun joyride-ervaringen van de laatste zes maanden te delen in muziek, woord en beeld. En, in geen enkel universum of tijdreis ontbreekt natuurlijk een goed glas bier bij Brouwerij Bosch! 

Speeltuin van Talent

Museumnacht Maastricht staat er bekend om samen te werken met opkomend en lokaal talent. In de Bordenhal verrijken VIA ZUID en Toneelgroep Maastricht met Talent Lab voor het eerst de Museumnacht Maastricht timetable. Acht beloftevolle makers met verschillende achtergronden in muziek, film, poëzie, performance, choreografie, ontwerp en regie zetten na een samenwerking van 5 weken hun laboratoriumdeuren open om de uitkomst van hun onderzoek te delen.

Centre Céramique en Natuurhistorisch Museum Maastricht zetten ook hun ‘Student Take Over’ spotlights weer op opkomend talent van o.a. het Conservatorium & Zuyd Hogeschool (MAFAD Fine Arts & MAMDT). Marres en Boekhandel Dominicanen vervullen daarnaast de rol als moederschip voor de Toneelacademie. De avond wordt in samenwerking met Linke Soto in stijl afgesloten door de crème de la crème van DJ’s die Maastricht rijk is tijdens de afterparty in de Muziekgieterij.

Om te spreken in de woorden van het Drukkunstmuseum, stop de persen, want dit is een programma om over naar huis te schrijven. Of, in lijn met FASHIONCLASH, een manifest samen voor op te stellen. Hoe dan ook, zorg dat je deze Art-escape niet mist!

Museumnacht Maastricht vindt plaats tijdens de Nationale Museumweek (8 t/m 14 april 2019). Voor meer informatie, tickets & timetable: www.museumnachtmaastricht.nl

Het is dit jaar tevens mogelijk om jouw route met must-sees & do’s vooraf samen te stellen via museumnachtmaastricht.nl/jouwnacht.

Praktische informatie

Vrijdag 12 april 2019: 20:00 - 01:00u

Afterparty Muziekgieterij: 00:00 - 05:00u (<18 jaar tot 03:00)

Entree: € 12,50 (student € 10,-) | incl. Afterparty: € 17,50 (student: € 15,-)

Kinderen t/m 6 jaar: Gratis. De Museumkaart is niet geldig. 

GRATIS nog een keer!

Is het niet gelukt om alle venues te bezoeken? Niet getreurd, je polsbandje kan na de Museumnacht ingeruild worden voor één gratis herhaalbezoek bij Bonnefantenmuseum, Bureau Europa, Marres, Museum aan het Vrijthof of Natuurhistorisch Museum. Geldig t/m 31 mei 2019.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
donderdag 26 november 18:25 Zwaar bewolkt Maastricht 6.6 °C O 1 Min: 7 Max: 9
Evenementen