Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Gemeente Maastricht moet einde maken aan impasse Bankastudios
donderdag 11 april 12:30

De fractie van de PvdA heeft met grote verbazing en ontsteltenis kennisgenomen van het feit dat de gesprekken over het burgerinitiatief Bankastudios tussen gemeente Maastricht en de initiatiefnemers stg. M-Lab ROZ vastgelopen zijn en de gemeente zich hier direct bij neerlegt.  

Zover bekend is bij PvdA Maastricht zijn de gesprekken stukgelopen op nieuwe voorwaarden die de gemeente gisteren, 10 april 2019, heeft gesteld aan de initiatiefnemers. De gemeente stelde onder andere de voorwaarde dat de initiatiefnemers eerst zelf de vergunningsprocedures moesten voorfinancieren. Het is voor de Maastrichtse PvdA-fractie onbegrijpelijk dat de gemeente na 2,5 jaar nieuwe voorwaarden stelt aan het initiatief Bankastudios, terwijl het businessplan voor de Bankastudios door Triodos bank en het Elisabeth Strouvenfonds goed bevonden is. Zij hebben in totaal bijna 600.000 euro toegezegd. Daarnaast heeft de provincie Limburg 200.000 euro toegezegd. Dit geld komt alleen beschikbaar als de gemeente – eigenaar van het ROZ-gebouw – akkoord gaat met het plan. Dit betekent dat de gemeente Maastricht het laatste en enige struikelblok is voor dit burgerinitiatief, gedragen en ontwikkeld door vrijwilligers. 

Het is onacceptabel dat de gemeente zich al binnen enkele uren nadat het gesprek vastgelopen is neerlegt bij deze situatie. De PvdA vindt dat het tijd is dat de gemeente een oplossing zoekt voor de ontstane impasse in plaats van het opwerpen van nieuwe voorwaarden.  

De PvdA-fractie zal komende dinsdag, 16 april 2019, mondelinge vragen stellen tijdens het vragenuur aan het college van B&W over de ontstane situatie. De huidige impasse kan volgens de PvdA nooit het einde van het burgerinitiatief Bankastudios betekenen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

PvdA Maastricht

Bankastudios

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 04:09 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.5 °C Z 1 Min: 4 Max: 15
Evenementen