Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Voorvertoning Wild Rose op Moederdag in Lumière
vrijdag 12 april 14:30

De film Wild Rose gaat op 16 mei in première. Aangezien moeder-dochterrelaties centraal staan in deze film, organiseert Lumière op Moederdag (12 mei) een speciale voorvertoning in combinatie met een filmontbijt.

Over Wild Rose

Zo lang als ze zich kan herinneren, droomt Rose-Lynn Harlan (Jessie Buckley) er al van om naar Nashville te verhuizen en countryster te worden. Maar ze woont in Glasgow, waar ze met haar cowboyhoed en witte laarzen zo goed en kwaad als het kan een bestaan probeert op te bouwen voor zichzelf en haar kinderen.

Na een gevangenisstraf van een jaar staat Rose-Lynn weer op vrij voeten. De eerste stop is een vriendje, de tweede haar moeder, die op Lynns kinderen van vijf en acht past.

Haar moeder Marion (Julie Walters) heeft haar buik vol van Rose-Lynns Nashville-onzin. Als voornaamste zorgdrager voor Rose Lynn’s kinderen wil ze dat haar dochter eindelijk verantwoordelijkheid neemt voor haar leven.

Om toch enigszins de grip op het leven terug te krijgen, besluit Rose-Lynn aan de slag te gaan als huishoudster voor de welgestelde Susannah. Zij is erg onder de indruk van Lynns zangkunsten en stelt alles in het werk om haar in Amerika te krijgen. Dit lukt, maar de vraag rest: erkent de bakermat van de country de potentie van Rose-Lynn?

Rose-Lynn wordt gespeeld door het talent Jessie Buckley (BEAST). Zij herinnert op momenten aan Chrissie Hynde van The Pretenders: niet enkel qua gezicht, en de glans in haar uitstraling, maar vooral door haar prachtige stem, die door merg en been gaat.

Een hartverwarmende film over moeders en dochters, over dromen en realiteit en over muziek waar je onmogelijk stil bij kunt blijven zitten.

Moederdagtip

De avant-première van Wild Rose op zondag 12 mei om 12.20u is te boeken als filmontbijt.

Vanaf 16 mei draait Wild Rose in Lumière. Voor exacte data en tijden, zie de website van het filmtheater.  

Voor een trailer van deze film zie: https://www.youtube.com/watch?v=sUSre3HKASI

 

    

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Lumiere Cinema

Wild Rose

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:50 Zwaar bewolkt Maastricht 17.4 °C ZZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen