Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Studenten vragen aandacht voor Overshoot Day
maandag 15 april 08:30

De klimaatmars op 15 maart was slechts het begin van allerlei acties die de studenten van Maastricht zullen uitvoeren in de komende maanden.

Op de Sint Servaas brug werd gisteren, zondag 14 april,  stil gestaan bij de Overshoot day. Elk jaar wordt de “Overshoot day” berekend; dit is de dag waarop we evenveel grondstoffen hebben verbruikt als de aarde in 365 dagen kan produceren. Nederland doet het slechter dan de meeste Europese landen en als we zo verder doen hebben we tegen 2050 twee aardes nodig om onze levensstijl te kunnen opvangen. Met het doel om deze datum te verplaatsen naar het einde van het jaar zodat we slecht 1 wereld nodig hebben om te kunnen functioneren gingen studenten het gesprek aan met voorbijgangers.

De brug was versierd met borden en studenten, allen in het zwart gekleed, deelden bloemen uit.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Overshoot Day

Het weer in Limburg
maandag 19 augustus 22:23 Zwaar bewolkt Maastricht 17.6 °C WZW 2 Min: 13 Max: 20
Evenementen