Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
'Verstappen en Red Bull hebben plek vier gestolen van Leclerc'
maandag 15 april 00:00

"Max en Red Bull hebben maximaal gescoord doordat ze strategisch goed waren. Ze hebben de vierde plek gestolen van Charles Leclerc." Verstappen nestelde zich in de race-uitslag tussen de Ferrari's van nummer drie Sebastian Vettel en nummer vijf Leclerc.

Leclerc zag zijn podiumkansen verdampen toen hij teamorders kreeg om Vettel voor te laten. Bovendien moest hij door een (te) late pitstop in de slotfase veel tijd goedmaken op Verstappen, en dat lukte dan ook niet. "Ferrari probeert het vaker om laat in de race in te lopen, maar meestal werkt dat niet. Ze hebben hun kaarten niet goed gespeeld. Maar het is ook niets nieuws dat dat team met een duidelijke eerste rijder (Vettel, red.) en tweede rijder (Leclerc, red.) werkt", aldus Maassen.

Toch was de Red Bull-strategie doorslaggevend om Verstappen aan een vierde plek te helpen, vindt Maassen. "Red Bull zette de eerste stap, door Max een tweede pitstop te laten maken. Vettel moest daarop reageren om zijn derde plek te verdedigen en daardoor kwam ook Lewis Hamilton weer een tweede keer naar binnen. Ze dwongen de andere teams een tweede stop te maken, waar sommigen dat eigenlijk helemaal niet wilden."

Verstappen kreeg één kansje om Vettel te passeren, maar de Duitser pareerde die aanval vakkundig. "Hij had inderdaad één kans", beseft Maassen. "Maar al met al had Verstappen de snelheid niet. Ook al had hij Vettel ingehaald, dan had hij die plek daarna waarschijnlijk niet kunnen vasthouden." Dat de kwalificatiesessie zaterdag voor Verstappen de mist in ging, maakte gezien het verschil tussen Red Bull enerzijds en Ferrari en Mercedes anderzijds volgens Maassen daardoor niet veel uit.

BullMercedesValtteriBottasShanghaiMaasssenMercedes

De volgende race wordt op 28 april verreden op het stratencircuit in de Azerbeidzjanse hoofdstad Bakoe, een wedstrijd die traditioneel garant staat voor spektakel. Hamilton is met 68 punten de leider in de WK-stand. De Brit wordt achtervolgd door teamgenoot Bottas (62 punten) en de als derde geklasseerde Verstappen (39 punten).

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:38 Zwaar bewolkt Maastricht 17.2 °C ZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen