Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Koninklijke onderscheiding voor de heer Piet Beek
maandag 15 april 12:30

Burgemeester Penn-te Strake reikte zondag 14 april de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer Beek, bij gelegenheid van zijn afscheid van de Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht.

Meer dan 26 jaar was de heer Beek de spil en het geweten van de Koninklijke Harmonie van Maastricht/Harmonie Ster der Toekomst. Hij was de steun en toeverlaat van de leden maar ook van het bestuur en de voorzitter. De laatste jaren heeft hij de steeds wisselende voorzitter met raad en daad bijgestaan. De verdiensten van de Harmonie voor de samenleving: dienstbaar zijn aan de burgerij en de kerk door het opluisteren van belangrijke festiviteiten, het zorgen voor goed muziekonderwijs voor de jonge muzikanten en het bevorderen van de maatschappelijke cohesie tussen de leden, zijn de verdiensten van de heer Beek.

De heer Beek zorgde voor het tot stand komen van de fusie in 2010 tussen twee totaal verschillende harmonieën, een van oorsprong koninklijke harmonie met religieuze roots en een "rode" harmonie. Hij is de architect van de nieuwe harmonie Ster van Maastricht. Naast zijn werkzaamheden als secretaris van de harmonie was hij als secretaris van de Stichting tot exploitatie Gebouw Ster der Toekomst, medeverantwoordelijk voor het in standhouden van de grote zaal in de binnenstad van Maastricht. Deze zaal kan daardoor niet alleen door de harmonie, maar ook door veel andere maatschappelijke verenigingen en organisaties gebruikt worden.

Zijn werkzaamheden als secretaris van de stichting Kruisheren zijn er debet aan dat de financiële situatie van de huisvesting van de harmonie gezond is. Door zijn jarenlange ervaring was de heer Beek voor de harmonie ook de contactpersoon met de gemeente en de muziekbonden. Advies van het Kapittel voor de Civiele Orden

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Burgemeester Penn-te Strake

Piet Beek

Het weer in Limburg
maandag 19 augustus 22:39 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.5 °C ZW 2 Min: 13 Max: 20
Evenementen