Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Experience Badminton geeft sport positieve impuls
woensdag 17 april 15:00

In Sporthal Geusselt verzamelden zich op 13 april geïnteresseerden en spelers voor Experience Badminton. Een evenement van badmintonclubs Gronsveld, Rally en Space Shuttle om te laten zien hoe veelzijdig en uitdagend badminton is en de sport te promoten.

Het evenement vond plaats in samenwerking met de Maastrichtse Gehandicapten Sportvereniging en Gehandicapten Sportvereniging Heuvelland. Badminton Nederland maakte het mede mogelijk met een financiële bijdrage. 

An d’r letste mem

De dag werd geopend door Wethouder van Sport, Bert Jongen. In zijn openingswoord noemde hij het evenement een geweldig initiatief om sporten te promoten. Iets dat volgens hem hard nodig is, want: “wat sporten betreft hangen we letterlijk an d’r letste mem”.

Clinics en lessen en wedstrijden

Hierna konden kinderen en volwassenen met geen of weinig badmintonervaring een les volgen. Als voorbereiding op het gezelligheidstoernooi dat volgde. Spelers met al wel wat badmintonjaren achter zich, konden meedoen aan een clinic van eredivisiespeelster, Dorien Lups. Zo konden ze ervaren wat het is om op hoog niveau te trainen. Voor het gezelligheidstoernooi werden ervaren spelers gekoppeld aan bezoekers met minder ervaring. Koppels die hun partij wonnen, speelden in de volgende ronde tegen andere winnaars. De partijen werden zo steeds spannender en uitdagender.

Spannende demonstraties

’s Middags waren er demonstraties van (aangepast) badminton. Lokale toppers namen het op tegen Dorien Lups. Hoewel ze in de competitie op een respectabel niveau badmintonnen, waren ze niet tegen haar opgewassen. Dat Dorien zelf ook nog niet uitgeleerd is, bleek tijdens de demonstratie van aangepast badminton. Vanuit een rolstoel badmintonnen was zelfs voor haar een hele uitdaging.

Informatie, advies en vermaak

Tussen de banen in was een markt ingericht. Hier konden de bezoekers terecht voor informatie over badminton en de deelnemende clubs. Voor kinderen was er een stand waar ze hun racket konden ‘pimpen’ met een plaatje op hun bespanning. Verder konden de aanwezigen een bezoek brengen aan de racketdokter. Van heinde en ver kwamen mensen langs voor advies over hun racket, grip en bespanning.

Niet mogelijk, zonder vrijwilligers

De dag was mogelijk dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Samen hebben ze een evenement neergezet van formaat. Zonder hun inzet en kwaliteiten was Experience Badminton nooit mogelijk geweest. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag en een prettige onderlinge samenwerking. De toekomst van badminton in Maastricht, Gronsveld en daar omheen ziet er wat hun betreft rooskleurig uit.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Experience Badminton

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 13:13 Zwaar bewolkt Maastricht 20.5 °C ZW 3 Min: 7 Max: 21
Evenementen