Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Jinte van Bree (17) uit Maastricht wint een ‘gapyear’ in Argentinië
donderdag 18 april 08:30

Jinte van Bree, scholier van de Bernard Lievegoedschool in Maastricht mag haar koffers beginnen te pakken. Zij is namelijk de gelukkige winnares van de ‘win een studiejaar in Argentinië’ actie van afgelopen jaar, gefinancierd uit het studiefonds van YFU Nederland.

Uit meer dan 25 inzendingen kozen de jury’s uit Nederland én Argentinië gezamenlijk voor haar prachtige brief en motivatie.

‘Als meisje droomde ik altijd van het ontdekken van verschillende culturen, de verschillen die heersen in het land, het eten, de gebruiken. Met mijn moeder heb ik heel veel gesproken over een tussenjaar in het buitenland en mijn moeder zou mij deze ervaring enorm gunnen, alhoewel ze mij eigenlijk niet zo lang wilt missen.’ zegt ze.

Studiefonds

Met het studiefonds van YFU Nederland ondersteund de organisatie scholieren in hun (onvervulde) wens op uitwisseling te gaan. Jens Koopman, national director, wijst op de maatschappelijke noodzaak van ‘exchange programs’: ‘intercultureel begrip, tolerantie en wereldburgerschap zijn namelijk belangrijke competenties in een geglobaliseerde wereld.

Deze interculturele uitdaging die onze jongeren, vrijwilligers en gastgezinnen aangaan vormen de ideale bagage voor de wereld van morgen.’

YFU Nederland

YFU Nederland is een non-profit vrijwilligersorganisatie met een ANBI status. In 1958 gingen de eerste 7 Nederlandse jongeren op uitwisseling naar de Verenigde Staten. Sindsdien zijn er meer dan 8000 Nederlandse jongeren begeleid op uitwisseling naar landen over de hele wereld. Met 55 organisaties, duizenden vrijwilligers, oud-studenten en (ex-)gastgezinnen is de #yfucommunity één van de grootste jongeren netwerken ter wereld.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 13:09 Zwaar bewolkt Maastricht 20.1 °C ZW 3 Min: 7 Max: 21
Evenementen