Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Sinds 1966 vindt ieder jaar in Limburg de Amstel Gold Race plaats
zaterdag 20 april 09:00

Het Vrijthof in Maastricht vormt in 2019 voor het eerst het decor van de start van de Amstel Gold Race.

Om een kijkje bij de ploegenbussen te nemen, kun je wel nog terecht op de Markt in Maastricht. De eindstreep van de Amstel Gold Race ligt in Valkenburg. De Amstel Gold Race maakt deel uit van de UCI WorldTour.

Zowel de heren als de dames zullen gepresenteerd worden op een podium op het Vrijthof. Na de presentatie zullen de pelotons ook op het Vrijthof starten om vervolgens via Helmstraat, Grote Gracht, Markt en Hoenderstraat weer de Maas over te steken. De Markt zal ingericht worden als heus wielerdorp met de teambussen van zowel heren als dames.

“We hadden al enkele jaren het Vrijthof op het oog als startlocatie en toen de gemeente Maastricht met het voorstel kwam de startlocatie naar dit plein te verhuizen, hebben we direct toegehapt. We zijn zeer verheugd dat we het Vrijthof kunnen betrekken bij de start van de Amstel Gold Race. Na de toevoeging van de Amstel Gold Race Ladies Edition bleek de Markt al snel te klein. Omdat we nu een combinatie kunnen maken tussen Markt én Vrijthof kunnen we zowel de ploegen als ook de wielerliefhebbers meer ruimte bieden. Tussen de Markt en het Vrijthof komt een heuse parade waar de toeschouwers hun helden rustig kunnen bekijken op weg naar het presentatiepodium op het prachtige Vrijthof”, aldus de organisatie.

Op 21 april 2019 vindt de 54e editie van de Amstel Gold Race plaats.

Voorlopig programma

10:30 uur Start Maastricht

12:01 uur 1e doorkomst finishlijn (verwacht)

15:06 uur 2e doorkomst finishlijn (verwacht)

16:49 uur 3e doorkomst finishlijn (verwacht)

17:13 uur Finish (verwacht)       

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vrijthof Maastricht

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 13:05 Zwaar bewolkt Maastricht 20.1 °C ZW 3 Min: 7 Max: 21
Evenementen