Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lezing Studium Generale op 4 mei
woensdag 24 april 12:30

Studium Generale organiseert op zaterdag 4 mei om 20.30 uur in de Aula van de Universiteit Maastricht aan de Minderbroedersberg 4-6, de lezing Testimony of a Holocaust Survivor.

Lezing (Engelstalig)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wist Amos Arad te ontsnappen aan een razzia door zich in een kast te verstoppen. Hij was negen jaar oud. Hoewel hij uiteindelijk in de handen van de nazi's viel, heeft hij de holocaust samen met zijn ouders door groot geluk overleefd. Hij werd in mei 1945 bevrijd en ging naar Israël, waar hij afstudeerde aan de Hebreeuwse universiteit. Vanavond, op de dag van de dodenherdenking, zal Amos Arad over zijn ervaringen in die donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog vertellen.

Muziek Na de lezing zingt sopraan Irene Maessen drie liedjes: Teechezakna (in het Hebreeuws 'laat ons sterk zijn'), Kaddisch van Ravel en Wiegala (slaapliedje) van Ilse Weber, een joodse dichter die liedjes schreef voor kinderen. Zij werd vrijwillig vervoerd naar Auschwitz met de kinderen van Theresienstadt en gedood in de gaskamers, samen met haar zoon Tommy.

Irene Maessen heeft sopraanrollen gezongen in Mozart-opera's in de operahuizen van Salzburg en Innsbruck. Ze is ook gepassioneerd door kamermuziek en art-song, vooral Franse muziek en de muziek van vergeten (Joods/vrouwelijke) componisten uit de Interbellum-periode. Sinds 2007 doceert ze klassieke zang aan het ArtEZ conservatorium.

De voertaal is Engels

De 4 mei lezing is een initiatief van Studium Generale om stil te staan bij de dodenherdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Tweede Wereldoorlog

Studium Generale

Dodenherdenking

Het weer in Limburg
woensdag 20 januari 07:18 Zwaar bewolkt Maastricht 7.5 °C ZZW 5 Min: 5 Max: 9
Evenementen