Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Amby begroet deelnemers Kinder Wandelvierdaagse met erehaag
vrijdag 26 april 17:00

Amby begroet deelnemers Kinder Wandelvierdaagse met erehaag

De veertigste editie van de Kinder wandelvierdaagse Amby zorgde voor een recordaantal deelnemers.

Zo’n 200 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar wandelden deze week in diverse groepen vier dagen door het Limburgs heuvelland. Na vier dagen wandelen hebben ze, afhankelijk van de inschrijving, ( 12 of 15 km per dag) 48 of zelfs 60 km afgelegd.

Hun beloning was een grandioze intocht op de laatste wandel dag waar ze eerst op de Oude Molenweg door diverse groepen mensen werden beloond voor hun prestatie en daarna was het een groot welkomstfeest op de Ambyerstraat, oftewel voor eenmaal in het jaar de Amiese Via Gladiola, waar ze verwelkomd werden door talloze familieleden, vrienden en belangstellenden die al die niet met cadeaus en bloemen op hun stonden te wachten.

Prijzen

Voor groepen die het mooist lopen en het hardst zingen is er een wisselbeker beschikbaar en iedereen die heeft meegelopen ontvangt een medaille. Verder is er sinds enkele jaren een grote milieubeker als prijs te vergeven en deze wordt toegekend aan de groep die onderweg niets vernield, niks in de natuur laat slingeren en het beste opruimt op de pauzeplaats.

In de loop der jaren hebben een 10.000 kinderen deelgenomen aan deze vierdaagse. Vele begeleid(st)ers lopen al vele jaren mee en zorgen ervoor dat alles goed verloopt.

Foto’s

Voor meer foto’s van de huldiging zie onze facebookpagina: https://www.facebook.com/maastrichtlokaal/  

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Wandelvierdaagse

Via Gladiola

Kinder Wandel 4 daagse

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:51 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.5 °C Z 1 Min: 4 Max: 15
Evenementen