Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Uitslag Stemtent: ‘Theater aan het Vrijthof moet gemeentelijk blijven’
donderdag 09 mei 10:30

Afgaande op de uitkomst van de D66 Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een grote meerderheid van de Maastrichtenaren voor een Theater aan het Vrijthof in gemeentelijke handen.  

Op de stelling ‘Theater aan het Vrijthof moet gemeentelijk blijven’, antwoordde 78% van de voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die via de poll op Facebook stemden bevestigend. Van de 63 deelnemers stemden 49 personen ‘eens’ en 14 personen ‘oneens’.  

Voorstemmers gaven aan dat na alle privatiseringen van de laatste jaren niet ook nog het Theater aan het Vrijthof diezelfde kant op zou moeten gaan. Belangrijk is dat kaartjes betaalbaar blijven, ook voor mensen met een minder gevulde portemonnee.  

Tegenstemmers waren van mening dat de theaters in Heerlen en Kerkrade als voorbeeld konden dienen. Daar is na een verzelfstandiging een grote groei in aantal bezoekers bereikt en een gevarieerder aanbod neergezet.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stemtent

Theater aan het Vrijthof

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 13:44 Zwaar bewolkt Maastricht 21.0 °C ZW 3 Min: 7 Max: 21
Evenementen