Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
De wereld in een stad: (Hoe) moet dat?
maandag 13 mei 10:00

Debatcentrum Sphinx en Centre Céramique organiseren samen een debat over Maastricht als multiculturele samenleving.

In Centre Céramique is de tentoonstelling ‘I Believe | De wereld in een wijk’  te zien, een portret van Bressoux - een wijk van Luik waarin meer dan 60 nationaliteiten samenleven.

Ook  Maastricht wordt steeds diverser. Of je nu migrant bent of geboren in Maastricht, je wilt je thuis voelen op de plek waar je woont.

Maar verschillende werelden maken nog geen stad. Samenleven met verschillende mensen betekent dat de stad zichtbaar en hoorbaar verandert.

Betekent een diverse stad ook dat al die oude en nieuwe Maastrichtenaren samen leven? Of verschanst iedereen zich vooral in zijn ‘eigen’ cultuur? Vinden we diversiteit prima zolang het ons niet raakt? Aan de hand van een aantal stellingen gaan we deze avond met elkaar in debat.

De avond wordt geleid door Bahram Sadeghi en Svenja van Vondelen.

Datum: 21 mei 2019

Tijd: 20:00 – 22:00 uur

Locatie: Centre Céramique

Toegang: gratis

Reserveren niet nodig

 

Tentoonstelling I Believe | De wereld in een wijk ( Nog te zien t/m 9 juni )

De tentoonstelling ‘I Believe | De wereld in een wijk’ is een portret van Bressoux - een wijk van Luik waarin meer dan 60 nationaliteiten samenleven. Bezoekers maken via diverse fotoseries, verhalen en 12 korte films kennis met de bewoners. De Maastrichtse documentair fotograaf HJ Hunter begon in 2016 te werken in Bressoux. Hij sprak met de bewoners van verschillende culturen en geloofsrichtingen en vroeg naar hun meningen over vraagstukken als migratie, racisme, nationalisme, integratie, radicalisme, geloof en samenleven met andere culturen.

De tentoonstelling is nog tot 9 juni te zien in Centre Céramique. Het project mondt uit in een multimediale documentaire, eind 2019 te zien op de project website Ibelieve-project.com.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

centre ceramique

Debatcentrum Sphinx

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 13:35 Zwaar bewolkt Maastricht 20.4 °C WZW 3 Min: 7 Max: 21
Evenementen