Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht in top 3 beste Nederlandse congressteden
dinsdag 14 mei 08:30

Wat betreft meerdaagse congressen die in 2018 plaatsvonden mag Maastricht zich tot de beste congresbestemmingen van Nederland rekenen.

Met de notering als derde congresstad van Nederland binnen 'The International Congress and Convention Association' (ICCA) ranglijst is Maastricht maar liefst drie plaatsen gestegen en hebben wij nu enkel nog Amsterdam en Rotterdam voor ons.

“Wij hebben er afgelopen jaren hard aan gewerkt om Maastricht internationaal nog prominenter op de kaart te zetten als congresstad, we zijn er dan ook ontzettend trots op dat deze inspanningen nu beloond worden. Er vonden in 2018 natuurlijk nog veel meer congressen plaats in Maastricht, slecht 23 van deze titels voldeden uiteindelijk aan de strenge toetsingscriteria van ICCA.” aldus Jurgen Moors, Managing Director, Maastricht Convention Bureau.

Maastricht: City of Health and Materials

Maastricht profileert zich internationaal steeds sterker als congresbestemming. Dankzij de unieke infrastructuur van de regio met o.a. het Maastricht Universitair Medisch Centrum, Maastricht University en de diverse Brightlands campussen heeft de regio immers veel te bieden. Wat verder bijdraagt aan de sterkte propositie van Maastricht is de geografische ligging, een zeer ruim en kwalitatief hotelaanbod en het goed uitgeruste congrescentrum MECC Maastricht.

Criteria ICCA

ICCA neemt congressen van associaties in haar statistieken op en hanteert hierbij een aantal criteria. Voorbeelden zijn: een minimum van 50 participanten, organisatie van het congres op reguliere basis (dus éénmalige bijeenkomsten worden niet meegeteld) en roulatie tussen tenminste drie landen. De ICCA lijst is een graadmeter van hoe we ervoor staan in de wereld van congressen, zo heeft Nederland afgelopen jaar 355 congressen gehost. Naast dit type congressen worden er in Nederland veel andere zakelijke bijeenkomsten georganiseerd die niet in deze lijst worden opgenomen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Maastricht Convention Bureau

ICCA

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 13:48 Zwaar bewolkt Maastricht 21.0 °C ZW 3 Min: 7 Max: 21
Evenementen