Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Opschoonactie Wyckerpoort
woensdag 15 mei 08:30

Voor het vierde jaar op rij slaan buurtbewoners en organisaties in Wyckerpoort de handen ineen om de wijk zwerfafvalvrij te maken, middels het organiseren van een grote opschoonactie.

Betrokken organisaties zijn Stichting Trajekt, MTB, het Buurtnetwerk, het Leger des Heils, politie Limburg en #PickitUp, de zwerfafvalcampagne van CNME en de gemeente Maastricht. Uniek is dat tevens, dit jaar voor de derde maal,  alle leerlingen van basisschool de Lètterdoes meedoen, waardoor het de meest omvangrijke opschoonactie van Maastricht genoemd kan worden, met een deelnemersaantal van meer dan 100 personen.

De opschoonactie staat dit jaar gepland op maandag 20 mei van 10.30 - 12.00 uur. De leerlingen van de school zullen in het kader van dit project meedoen. Samen met bovengenoemde buurtinitiatieven en organisaties trekken de leerlingen de wijk in rondom de school en maken de omgeving zwerfafvalvrij.

Bewustwording staat centraal bij alle deelnemers, en hier wordt voorafgaand aan de opschoonactie met name bij de jonge deelnemers in de klassen nog even bij stilgestaan. Alle leerlingen worden in de klas geïnformeerd over praktische zaken tijdens het opruimen, maar ook over de effecten van zwerfafval voor mens, dier en milieu.

De aftrap van de opschoonactie zal plaatsvinden om 10.30 uur op het Old Hickoryplein, voor de ingang van de basisschool. Deelnemers zullen in groepen en onder begeleiding van volwassenen de wijk intrekken, gewapend met prikkers, handschoenen en veiligheidshesjes. Het Leger des Heils is onder andere van de partij en verzorgt de deelnemers van een versnapering na afloop van de opschoonactie.

Iedereen mag aanhaken, wij roepen vooral buurtbewoners van Wyckerpoort op om mee te doen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@pickitup-maastricht.nl maar is niet verplicht.

Deelnemers worden verzocht dichte, stevige schoenen dragen, en worden ter plekke voorzien van de nodige opruimmaterialen en van veiligheidshesjes voor de zichtbaarheid.

 

Datum:

Maandag 20 mei

Tijd:

10.30 – 12.00 uur

Locatie:

Er wordt om 10.30 uur verzameld op het Old Hickoryplein.

 

 

CNME Maastricht en regio betrekt inwoners, bedrijven en overheden bij hun natuurlijke omgeving en creëert zo draagvlak voor duurzaam handelen.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

cnme

Opschoonactie

Het weer in Limburg
dinsdag 02 juni 22:54 Zwaar bewolkt Maastricht 20.2 °C NNW 3 Min: 12 Max: 27
Evenementen