Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Meet & greet met kinderboekenschrijfster Manon Berns in de grotten van Maastricht
dinsdag 14 mei 13:00

De winnaars van een door Natuurmonumenten en Maastricht Marketing uitgeschreven prijsvraag gaan op zondag 19 mei op pad met kinderboekenschrijfster Manon Berns.

De winnaars maken samen met de schrijfster een tocht door de grotten van Maastricht en ontvangen een gesigneerd exemplaar van haar nieuwste boek. De winnaars van de speciale prijsvraag ontmoeten op deze dag kinderboekenschrijfster Manon Berns én bezoeken met haar de grotten van Maastricht. Deze spectaculaire locatie is het decor van haar laatste boek De ondergrondse Rembrandt. Dit is het vijfde deel in haar spannende Blockbusters-serie (10+), die bij uitgeverij Kluitman is verschenen en bekendstaat als ´Dan Brown voor jongeren´. In elk deel van de serie staat een ander kunstwerk centraal. In De ondergrondse Rembrandt is dit de Nachtwacht van Rembrandt.

De Ondergrondse Rembrandt

De Blockbusters gaan op scoutingkamp op de Sint-Pietersberg in Maastricht. Ze ontdekken dat in de ondergrondse Kluis in de Tweede Wereldoorlog behalve de Nachtwacht nog veel meer verborgen werd gehouden: Engelse piloten, smokkelwaar en een illegale radiozender. De Blockbusters voeren spannende opdrachten uit, waarin Rembrandts Nachtwacht en de verzetsgeschiedenis van de Kluis tot leven komen. Al snel blijkt dat Juul zich niet thuis voelt op het kamp. Heeft het oorlogsverleden van haar Joodse familie hiermee te maken? En wat voert de grotchampignonkweker in zijn schild? De ondergrondse zoektocht van de vriendengroep brengt van alles aan het licht.

Manon Berns          

Of Manon Berns nu voor een museum, haar eigen galerie, een kunstverzamelaar of de krant werkt, in haar baan draait het altijd om kunst. Hoe kunnen kinderen kunst nou saai vinden, vraagt ze zich af.  Kunst is soms grappig, raar, spannend, anders of niet te begrijpen, maar saai? Om dat te laten zien besloot ze de Blockbusters-serie te schrijven, met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Manon Berns

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 13:17 Zwaar bewolkt Maastricht 20.5 °C ZW 3 Min: 7 Max: 21
Evenementen