Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Yvonne Vlerken opnieuw op startlijst IRONMAN Maastricht
woensdag 15 mei 14:30

De vaandeldraagster van de Nederlandse triatlonsport, Yvonne van Vlerken, neemt wederom deel aan IRONMAN Maastricht.

In 2015 wist ze de wedstrijd, destijds nog de lange afstand, te winnen. Dit jaar gaat ze voor de titel op de IRONMAN 5i50, de olympische afstand.  

Van Vlerken is bezig aan een ander seizoen. Van Vlerken coacht sinds een aantal maanden andere atleten, waardoor haar eigen triatloncarrière op een iets lager pitje is komen te staan. Zo nam ze sinds oktober vorig jaar slechts aan één triatlon-event deel, de Halve van Challenge Cancun in Mexico, waar ze meteen 3e werd ondanks de nodige tegenslagen. Eerder dit jaar won ze wel al de marathon van Leipzig in een tijd van 2:47.  Geen lange triatlonafstanden dus, maar olympische en een paar halve. Zo ook Maastricht. Voor haar bekend terrein. “Heerlijk om weer te racen in Maastricht. En zoals altijd kom ik alleen maar om te winnen in de Limburgse hoofdstad.”  

Man aan de start

Per van Vlerken, de man van Yvonne, is eveneens professioneel triatleet en zal ook deelnemen aan IRONMAN 5i50 in Maastricht. Hij won vorig jaar de triatlon van Leipzig en wist in het verleden enkele top tien klasseringen te behalen in verschillende IRONMAN evenementen. 

IRONMAN Multisport Festivals 

Op het programma van de zogenoemde IRONMAN Multisport Festivals in Maastricht-Limburg staan triatlons met twee verschillende afstanden. Naast de IRONMAN 5i50 staat ook een sprintafstand, de zogenoemde IRONMAN 4:18:4, met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en vier kilometer hardlopen op het programma. Op de zaterdag voorafgaande aan de wedstrijden is er een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot en met 14 jaar. Jongeren tussen 14 en 18 jaar kunnen meedoen aan de 4:18:4.  

Het IRONMAN Multisport Festival Maastricht-Limburg staat voor 2/3/4 augustus 2019 gepland. Meer informatie is te vinden via http://eu.ironman.com/nl-nl/triathlon/events/emea/multisport/multisport-maastricht.aspx#axzz5nypVRFdc

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
woensdag 03 juni 00:25 Zwaar bewolkt Maastricht 17.5 °C WNW 2 Min: 13 Max: 21
Evenementen