Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Filmvertoning Powerplant in Complex Maastricht
donderdag 16 mei 16:00

De Partij voor de Dieren organiseert op zondagavond 19 mei in Complex te Maastricht een gratis en voor iedereen toegankelijke vertoning van de film #Powerplant.

De kandidaten voor het Europees Parlement Frank Wassenberg (tevens Tweede Kamerlid) en Pascale Plusquin (tevens Provinciaal Statenlid en Raadslid gemeente Heerlen) zullen de avond inleiden.

Na Meat the Truth, Sea the Truth, de Haas in de Marathon en One Single Planet, is #Powerplant de 5e documentaire die gepresenteerd wordt door de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. In deze nieuwste documentaire wordt onderzocht wat de kansen zijn voor een plantaardige, dus dierenleedvrije samenleving.

Plantaardige voeding is bezig aan een onstuitbare opmars. The Economist en Forbes riepen 2019 al uit als het jaar waarin plantaardig voedsel de nieuwe norm zal worden. Of het nu is uit overwegingen van dierenwelzijn of omwille van het klimaat, biodiversiteit, wereldvoedselverdeling of volksgezondheid. Consumenten, bedrijfsleven en wetenschap kiezen voor een meer plantaardige samenleving. Het wachten is op de politiek, die ver achter lijkt te lopen op deze onomkeerbare maatschappelijke ontwikkeling.

Artiest Moby juicht de sterke opkomst van plantaardige voeding toe: “Wat begon als een kleine activistische groep is nu een mainstream beweging geworden: veganisme is het nieuwe normaal.”

De entree voor deze avond is gratis, maar aanmelden is gewenst; u zich via deze link aanmelden: https://limburg.partijvoordedieren.nl/inschrijven19mei

Programma:

18:45 - 19:00 Inloop

19:00 - 19:15 Inleiding en voorwoord met Pascale Plusquin

19:15 - 20:15 Lezing Frank Wassenberg, incl. gelegenheid tot het stellen van vragen

20:15 - 20:30 Pauze

20:30 - 21:30 Filmvertoning #POWERPLANT

21:30 - 21:45 Vragenrondje

22:00 Afronding.

Voor, tijdens en na voorstelling is bar geopend. Hapjes tijdens de voorstelling worden gesponsord door SoFine.

Locatie: COMPLEX Griend 6-7

Maastricht

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Partij voor de Dieren

Het weer in Limburg
vrijdag 23 augustus 15:02 Zwaar bewolkt Maastricht 26.2 °C NO 2 Min: 10 Max: 26
Evenementen