Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Pooters Makelaardij gaat voor duurzaam
donderdag 16 mei 08:30

Opnieuw heeft een Maastrichtse ondernemer een Maastrichts Energie Akkoord (MEA) ondertekend. Makelaardij Pooters voegt de daad bij het woord en maakt serieus werk van het energieneutraal maken van hun kantoor in de binnenstad.

Hiermee realiseren zij voor het eind van het jaar een CO2-reductie van minimaal 5.000 kilogram per jaar. Dat staat gelijk aan het verbranden van 1595 liter diesel. Met dit nieuwe akkoord hebben inmiddels 26 organisaties, instellingen en bedrijven hun handtekening gezet onder een Maastrichts Energieakkoord.

MEA’s zijn overeenkomsten tussen de gemeente en grote en kleine Maastrichtse organisaties. Samen leggen zij afspraken vast om de CO2-uitstoot van de stad terug te dringen. Een flinke stap naar een energieneutraal Maastricht.

De duurzaamheidsmaatregelen van Makelaardij Pooters variëren van het aanbrengen van LED-verlichting en de installatie van een warmwater-warmtepomp tot nieuwe kunststof kozijnen en een geïsoleerde tussendeur. Daarnaast rijden de makelaars al in 100% elektrische auto’s. Eigenaar Gyvan Pooters: “Als makelaarskantoor hechten wij veel waarde aan duurzaamheid en vermindering CO2-uitstoot. Zo maken wij onze woningeigenaren ervan bewust om energiezuinige maatregelen te treffen en geven we zelf het goede voorbeeld. Hierdoor worden niet alleen de maandelijkse kosten lager, maar realiseren we gezamenlijk ook een flinke CO2-reductie.

Wethouder Gert-Jan Krabbendam: “Onder de vlag #missionzeromaastricht werken we samen aan een klimaatneutraal Maastricht. Het is goed om te zien dat er veel draagvlak in de stad is om echt aan de slag te gaan met onze klimaatopgave. Complimenten aan Makelaardij Pooters met de al geboekte resultaten en de toekomstige plannen om hun bedrijf volledig duurzaam te maken. Het laat zien dat ook ondernemers uit het Midden– en Kleinbedrijf met hele concrete maatregelen kunnen bijdragen aan onze klimaatopgave. Ondernemers die ook aan de slag willen, kunnen bij de gemeente terecht voor ondersteuning en advies. Ik hoop en verwacht dat er nog velen zullen volgen.”

De maatregelen en de opbrengsten van makelaardij Pooters op een rij:

• Zes 100% elektrische voertuigen – 3.000 kg CO2 minder per jaar

• 16 zonnepanelen – opbrengst 4.500 Kwh per jaar

• LED-verlichting – besparing van 10.000 Kwh per jaar & 2.000 kg CO2 minder per jaar

• Warmwater-warmtepomp – besparing van 70% benodigde energie 

Foto: “Wethouder Klimaat en Energie Gert-Jan Krabbendam en Gyvan en Bermon Pooters zetten hun handtekening onder het 26e Maastrichtse Energieakkoord”

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Pooters Makelaardij BV

Maastrichts Energie Akkoord

Het weer in Limburg
vrijdag 23 augustus 15:06 Zwaar bewolkt Maastricht 26.2 °C NO 2 Min: 10 Max: 26
Evenementen