Home > 70.000 Bezoekers voor David Lynch in het Bonnefanten

70.000 Bezoekers voor David Lynch in het Bonnefanten

mei 17, 2019 | Maregio

Het Bonnefantenmuseum presenteerde van 30 november 2018 tot en met 28 april 2019  het omvangrijke retrospectief Someone is in my House van de befaamde Amerikaanse kunstenaar David Lynch.

De tentoonstelling trok maar liefst 70.000 bezoekers en daar bleef het niet bij. De speciaal gecreëerde ‘red room’, compleet met de kenmerkende zigzagvloer en rode fluwelen gordijnen, werd een tijdelijke selfie hotspot; museumcafé Ipanema serveerde 12.000 stukken real American Cherry Pie; 4.000 mensen bezochten een film van Lynch in Lumière Cinema; en de Bonnefanten museumshop verkocht 1.100 Someone is in my House mokken voor ‘a damn fine cup of coffee’.

Wereldwijd echode de kunstenaar Lynch door alle media. Zo behaalde de tentoonstelling vele grote nieuws- en dagbladen waaronder het NRC, De Volkskrant, De Groene Amsterdammer, de Standaard, De Morgen en De Tijd. Landden we in de internationale New York Times, als tentoonstellingstip in Sotheby’s Magazine UK, in het VRT Canvas-programma ‘De Afspraak’, in het online Arte tv en op de radio bij de Duitse WDR en Belgische Klara. Kregen we een Grieks artikel toegestuurd dat niemand kon lezen, maar waar we wel heel blij mee waren. En de Turkse internationale nieuwszender TRT World vond het boek Someone is in my House over David Lynch interessant genoeg om er een acht minuten item van te maken.

Someone is in my House is weliswaar afgelopen, maar David Lynch zal voor altijd aan het Bonnefantenmuseum verbonden blijven. Het kunstwerk Boy Lights Fire is namelijk permanent toegevoegd aan de collectie van het Bonnefanten.