Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Independent Bookstore Day
woensdag 22 mei 10:30

De derde editie van de Independent Bookstore Day vindt plaats op zaterdag 25 mei. Dit is de dag waarop de onafhankelijke boekhandels schrijvers, zichzelf en hun klanten in het zonnetje zetten.

Op Bookstore Day kun je speciale uitgaven vinden die alleen op die dag te koop zijn. Het zijn exclusieve uitgaven, gesigneerde publicaties of sterk in prijs verlaagde boeken in kleine oplagen.

Independent Bookstore Day bij Boekhandel Dominicanen

Programma:

9.00 uur: Start Bookstore day . Als u geïnteresseerd bent in speciale of gesigneerde exemplaren kunt u er maar beter vroeg bij zijn, want op = op

Van 10.00 tot 12.00 uur is er Early Bird korting op buitenlandse literatuur; u krijgt 15 %  korting

Om 14.00 uur komt Hanneke Eggels  vertellen over haar boek Rapiarium, Een ode aan schrijvers en denkers uit alle lagen van de literatuur. Van Erasmus tot Eskimovrouwtje, van Nobellaureaat WoleSoyinka tot Winny de Pooh, van Nietzsche tot Neruda.

Op de sociale media zijn tegeltjeswijsheden niet meer weg te denken. In Rapiarium brengt schrijfster Hanneke Eggels echter een heel persoonlijke ode aan de voor haar betekenisvolle schrijvers en denkers. Het bevat een selectie van citaten uit de notitieboeken die zij vanaf 1980 bijhield tijdens het lezen. Rapiarium is daarmee een prachtige dwarsdoorsnede uit de literatuur, inclusief honderd citaten van Nobelprijswinnaars. Hanneke Eggels noemt zichzelf een discriminerende lezer. Zij las met de pen en haar notitieboekjes inspireerden haar tot een geestelijke oefening: herkauwen met het hart om zelf schrijver te worden. Tweehonderdvijftig citaten staan chronologisch genoteerd.

14.00 uur: Janna Navis en Jet van Aalst organiseren een poëtische wandeling door de Lage Fronten.

Bookstore Day combineert een wandeling de natuur van de Lage Fronten met literatuur. Janna Navis (Boekhandel Dominicanen) is de plantengids en laat zien wat er zoal groeit en bloeit in dit onontgonnen stukje Maastricht. Jet van Aalst (VLAM) draagt ter plekke bekende en minder bekende gedichten voor over deze plantenrijkdom. Alsof ze voor de Lage Fronten geschreven zijn.

Natuur, historie en cultuur, de Lage Fronten heeft het allemaal. Die historie gaat terug tot de tijd van de Maastrichtse vestingwerken, waarvan de restanten nog te bewonderen zijn. Maar ook de industriële historie van de stad is terug te vinden in de Lage Fronten. De spooremplacementen en stukken rails met bielzen geven dit gebied een bijzonder karakter. Inmiddels heeft de natuur in dit gebied haar weg gevonden. Op de voormalige spoorwegemplacementen groeien veel verschillende vegetaties waaronder slangenkruid, kuifhyacint en hazenpootje.

Plaats: Lage Fronten, verzamelen bij Filmhuis Lumière vanaf 13.30, Vertrek: 14.00

De wandeling duurt anderhalf uur en beslaat ongeveer 2 km. Om 15.30 uur zijn we weer terug bij Lumière. Kosten: € 5,- (inclusief tekstboekje met gedichten) Aanmelden: promotie@boekhandeldominicanen.nl

Om 17.00 uur vindt de boekpresentatie plaats van het boek van Jean Cox : Vlinder economie,  van groei naar ontwikkeling.

De vragen die ondernemer en financieel expert Jack Cox (1969) zich stelt in Vlindereconomie: Hoe houdbaar is ons financiële systeem? En is ons economisch handelen te vergelijken met het gedrag van een rups die eet en eet zoveel hij kan? Onze Nederlandse levensstijl zorgt ervoor dat we inmiddels al drieënhalve planeet nodig hebben om te voorzien in onze levensbehoeftes. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat we onze aarde op een gezonde en verantwoorde wijze overdragen aan de volgende generatie?

Het antwoord vond Cox in de natuur en in de wijsheid van volkeren die leven volgens de oer-wetten van die natuur. Hij vond het ook in de Afrikaanse filosofie van Ubuntu, die stelt dat iedere mens alleen bestaat door anderen. De analyses van een aantal spraakmakende economen, historici en politici vormden voor Cox de basis van de uitgangspunten voor zijn Vlindereconomie. Zoals een rups transformeert naar een vlinder, zo zal onze economische denkwijze moeten  verschuiven van groei naar ontwikkeling.

 

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Independent Bookstore Day

Het weer in Limburg
vrijdag 29 mei 00:13 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht 13.7 °C NO 3 Min: 7 Max: 21
Evenementen