Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
MVV Maastricht presenteert nieuwe technische structuur en trainersstaf
donderdag 23 mei 08:30

Fuat Usta is de nieuwe hoofdtrainer van MVV Maastricht.

De 46-jarige oud-voetballer van onder meer MVV, Fortuna Sittard, Cambuur, Sparta, Besiktas (Tur.), Fc Jokerit (Fin.) en Omiya Ardija (Jap.) haalde vorig jaar het hoogste trainersdiploma en liep toen als assistent al stage in De Geusselt. Eerder was hij rechterhand van Guus Hiddink bij het nationale elftal van Turkije en in die zelfde periode tevens hoofdtrainer van Turkije O23.

Hij werkte wederom met Hiddink samen bij de Russische club FC Anzhi. Bij die club vervulde hij de rol van Hoofd Jeugdopleiding. Daarna was hij nog assistent-trainer bij Fortuna Sittard. Usta tekent in Maastricht een contract voor één seizoen, met een optie voor nog één seizoen.

Hij zal geassisteerd gaan worden door Robbie Servais (43). Hij doorliep de jeugd van MVV en speelde daarna voor SV Meerssen, Schijndel en Baronie alsmede voor de Vietnamese profclub Song Lam Nghe An. Na zijn actieve carrière werd hij (jeugd)coach in Japan en Singapore en maakte hij deel uit van de technische staf van WK-deelnemer Australië op het WK in Rusland van afgelopen zomer. Op dit moment is Servais interimbondscoach van Brunei. Naast zijn taken als assistent-trainer, zal Servais ook trainer worden van MVV O19. Ook Servais tekent voor één seizoen, met een optie voor nog één seizoen.

Dit alles betekent tevens dat Ron Elsen (53) na ruim vijf jaar terug treedt als trainer van MVV Maastricht. Hij zit in de afrondende fase van overleg inzake een overeenkomst die hem per 1 juli 2019 aan de club verbindt als technisch directeur. In zijn takenpakket zal hij op dat moment ook de supervisie van de jeugdopleiding voor zijn rekening nemen.

Dat betekent dat MVV Maastricht sinds vijf jaar weer over een technisch verantwoordelijke zal beschikken die een officieel dienstverband heeft binnen de club. De club maakt hiermee een nieuwe stap om zich te versterken op technisch gebied. De club wil investeren in scouting, netwerk en in haar jeugdopleiding.

Elsen, destijds technisch manager, nam in januari 2014 het roer over van de destijds opgestapte Tini Ruijs. Daarvoor was hij al vijf keer eerder interim-trainer. Ook fungeerde hij als hoofd opleidingen en assistent-trainer van het eerste elftal. Ron Elsen is al dertig jaar in dienst van de club en was tot op heden de langst zittende actieve trainer in het Nederlandse betaalde voetbal.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stadion De Geusselt

Keuken Kampioen Divisie

Fuat Usta

Het weer in Limburg
dinsdag 17 september 20:49 Zwaar bewolkt Maastricht 13.7 °C NNW 3 Min: 8 Max: 17
Evenementen