Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Redacteuren met trekker op roadtrip door Limburg, België en Duitsland
maandag 03 juni 12:30

Twee redacteuren reizen van 3 tot en met 8 juni 2019 met een 11.000 kg wegende trekker en een 3-assige kiepwagen door Limburg, België, Noord-Brabant en Duitsland.

Tijdens de roadtrip verzamelt het duo leuke en bijzondere verhalen voor het agrarische vakblad LandbouwMechanisatie.

Tijdens Zomertour 2019 reizen redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen met de 310 pk sterke John Deere 7310R en Beco-kieper. De John Deere is het zwaarste model uit de 7R-serie en kost een slordige 285.000 euro. Inclusief de kieper kost de combinatie zo’n 387.363 euro. Tijdens de reis gaan de redacteuren bij willekeurige akkerbouwers, mechanisatiebedrijven en fabrikanten langs om bijzondere verhalen te verzamelen. Alle belevenissen worden op beeld vastgelegd en vormen een videoserie op het YouTube-kanaal en de website van het vakblad. Ook verschijnt er een uitgebreid verslag van de reis in het vakblad. 

Route
Het duo vertrekt op maandag 3 juni vanuit Horst. De eerste etappe leidt naar Deurne om later op de middag in Reusel aan te komen. Dinsdag wordt de grens met België overgestoken en rijdt de Zomertour naar Geel. Woensdag zijn onder meer Baarlo, Roermond en Eijsden aan de beurt. Op donderdag 6 juni wordt de trekker getest op de Cauberg en is het de bedoeling in de namiddag in Aken aan te komen. Op vrijdag rijdt het redactieduo via het Duitse Viersen naar Alpen. Op de laatste dag, zaterdag 8 juni, wordt Sonsbeck aangedaan. Via Well eindigt de Zomertour op zaterdagmiddag in Lieshout.

Slaapplek gezocht
De redacteuren slapen in de kiepwagen. Zij zijn echter nog wel op zoek naar een plek waar ze de nacht mogen doorbrengen. De redacteuren roepen mensen op om via hun Facebook-pagina en Twitter-kanaal te laten weten waar de mooie akkerbouwverhalen te vinden zijn, waar de koffie klaar staat of waar een plek is om de trekker ’s nachts te stallen.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
zondag 20 juni 02:15 Zwaar bewolkt Maastricht 20.0 °C Z 2 Min: 16 Max: 21
Evenementen