Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Opening Culturele Seizoen Maastricht meets Festival Bruis
woensdag 05 juni 12:30

De Opening van het Culturele Seizoen gaat dit jaar voor het eerst samenwerken met Festival Bruis. In het weekend van 30 en 31 augustus en 1 september dient het nieuwe evenemententerrein in het Frontenpark als festivallocatie van deze samenwerkende evenementen.

Nieuwe invulling Opening Culturele Seizoen

De grote culturele instellingen hebben in de afgelopen maanden hun krachten gebundeld, om met nieuw elan vorm te geven aan de onderlinge samenwerking binnen de Maastrichtse cultuursector. Zij hebben het voortouw genomen om de jaarlijkse traditionele Opening van het Culturele Seizoen om te vormen en een kwalitatieve impuls te geven.

Na maar liefst 23 jaar van groei en ontwikkeling maakt de Opening van het Culturele Seizoen een frisse start en vindt het evenement dit jaar in plaats van het tweede in het eerste weekend van september plaats.

Evenemententerrein Frontenpark nieuwe locatie

Nieuw is ook de start van de Opening van het Culturele Seizoen in samenwerking met Festival Bruis. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het nieuwe evenemententerrein in het Frontenpark. De stadsweide creëert nieuwe kansen om vorm te geven aan onze gezamenlijke ambitie om te kunnen uitgroeien tot een meerdaags stadsfestival. Samenwerking, vernieuwing, innovatie en doorontwikkeling staan centraal, waarbij nieuwe kunstvormen en spannende programmering uitgangspunten zijn. In deze nieuwe opzet wordt zowel de vele amateurgezelschappen als de professionele gezelschappen een podium geboden om hun talent te kunnen tonen. Dit opent de weg voor verrassende samenwerkingen tussen amateurs en professionals.

Eerste editie van Bruis op nieuwe locatie

Dit jaar vindt alweer de 12e editie van Bruis plaats, hét familie-popfestival van Maastricht en de omliggende Euregio. Drie dagen lang kunnen de bezoekers gratis genieten van optredens van artiesten uit alle windstreken. Voor het eerst zal Bruis dit jaar plaatsvinden op een nieuw terrein; de Stadsweide, nabij de gashouder in het Frontenpark.

Programma Bruis

De zuiderburen zijn traditiegetrouw weer goed vertegenwoordigd op het affiche met o.a. Strand Of Oaks, Dead Man Ray (Daan), Whispering Sons, Portland, Evil Empire Orchestra en Sons. Vanuit Nederland verwelkomt de organisatie woordenkunstenaar Spinvis, Indian Askin en nieuwkomers Tape Toy.

De 2019 editie is een muzikale wereldreis geworden met o.a. de indie folk band Villagers uit Ierland, The Veils frontman Finn Andrews uit Nieuw-Zeeland, Daniel Norgren uit Zweden, Flamingods uit Bahrein, Las Robertas uit Costa Rica en Peter Cat Recording Co uit India.

Alle bekende Bruis ingrediënten zijn natuurlijk ook dit jaar weer aanwezig. Zo kan men genieten van lekker eten, is er de speciaal bier bar en houden we met z’n allen het festival “green & clean” dankzij de hardcups.

Meer info en de volledige line up vind je via: www.bruismaastricht.nl

Op de foto: Wim Smeets maakt in de Muziekgieterij Maastricht de line-up en de indeling van het festivalterrein bekend van Bruis 2019.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Muziekgieterij

Het Parcours

Frontenpark

Opening Culturele Seizoen

Het weer in Limburg
maandag 06 juli 22:06 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht 15.2 °C WNW 2 Min: 13 Max: 18
Evenementen