Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Badminton Festival Maastricht op 22 en 23 juni
vrijdag 07 juni 10:30

Op de Griend (het griendpark) in Maastricht vindt op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 het Badminton Festival powered by Decathlon plaats.

Dit is het vijfde festival van een toer door Nederland waarbij 12 steden worden bezocht. Tijdens dit Badminton Festival kan kennis worden gemaakt met de te gekke nieuwe outdoor variant Airbadminton, zijn er clinics, een toernooi en een demonstratie.

Outdoor Badminton

De World Badminton Federation (BWF) heeft een nieuwe spelvorm voor buiten ontwikkeld. Ze noemen deze outdoor variant AirBadminton. Nederland is het eerste land waar deze spelvorm geïntroduceerd wordt. Met een aangepast veld, een speciale outdoor shuttle en een iets andere spelvorm belooft het ontzettend gaaf te worden! Er kan worden gespeeld in parken, op pleinen en op het strand. In Maastricht spelen we op de Griend op gras. Je speelt gewoon met je normale racket. Er zijn tevens leenrackets aanwezig.

Clinics

Op zaterdag 22 juni zijn er sportieve clinics om 11 uur, 13 uur en 14 uur waar gratis aan kan worden meegedaan om zo te ontdekken dat AirBadminton écht heel gaaf is.

Toernooi

Op zondag 23 juni is het eerste Outdoor AirBadminton toernooi (12-15 uur) in Maastricht. Je kunt voor €5,- deelnemen in twee categorieën: 8 t/m 14 jaar en een open toernooi voor alle leeftijden. Iedereen mag mee doen! Beide categorieën worden gespeeld in dubbels.

Meer activiteiten

Er kan niet alleen heerlijk worden gesport tijdens het Badminton Festival in Maastricht. Er kan ook gekeken worden naar een demonstratie op 22 juni gegeven door Debora Jille speelster van de Nationale selectie. Daarnaast kun je lekker ontspannen in de chill zone, gezellig eten op de foodstrip of je uitleven in het funpark. Op beide dagen zal het terrein gratis toegankelijk zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Kijk voor meer informatie op: https://www.badminton.nl/evenementen/badminton-festival-maastricht
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
donderdag 28 mei 23:59 Zwaar bewolkt Maastricht 14.5 °C NNO 4 Min: 7 Max: 21
Evenementen