Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Droom Vrijheidspark steeds meer werkelijkheid
zondag 09 juni 08:30

Het was groot feest in het Vrijheidspark (het park tussen de ANWB-flat en de Torenflat) aan de Groene Loper op zaterdag 1 juni.

Met enkele honderden aanwezigen werd de mijlpaal van de onthulling van de Mosasaurus en de ingebruikname van de beweegtuin gevierd. Diverse activiteiten en stands, hapjes, drankjes, swingende muziek en een stralende zon maakten het tot een geslaagd feest voor jong en oud.

Schoolkinderen van De Letterdoes, De Nutsschool, De Regenboog en Basisschool Scharn openden het programma met de onthulling van een nieuwe speelplek in het park, de Mosasaurus. Daarbij werden ze geholpen door wethouder Gert-Jan Krabbendam.

Van Mosasaurus naar …

164 kinderen van bovengenoemde basisscholen deden mee aan de wedstrijd om een naam te bedenken voor de Mosasaurus. Uit alle inzendingen koos Stichting Vrijheidspark Maastricht de drie mooiste namen (Bep, Klimrex en Liebersaurus). Alle aanwezigen mochten bij de naam van hun voorkeur gaan staan en maakten daarmee de uiteindelijke keuze. Al snel bleek dar het zou gaan tussen Klimrex en Bep. Op het eerst oog kon niet uitgemaakt worden bij welke naam de meeste mensen stonden dus moest ouderwets geteld worden en met 122 stemmen werd Bex nummer twee en ging de winst met 132 stemmen naar Klimrex. Deze naam werd in gezonden door Ceyomi van Die van Basisschool Scharn.

In beweging

Na de onthulling, die vanwege een windvlaag al plaats vond voordat men er eigenlijk aan toe was,   kon men zich bezig houden met sport en spel, onder andere in de beweegtuin die daarmee officieel in gebruik genomen werd. Scouting Anne Frank - St. Jan Heer zette een parcours op om te apenkooien. En natuurlijk kon er volop geklommen en geklauterd worden op de net onthulde Klimrex.

En er was meer te beleven

Zo vertelde het Natuurhistorisch Museum Maastricht over de natuur in Limburg van vroeger en nu, en over de geschiedenis van de mosasaurus. Daarnaast was er de mogelijkheid om met een vergrootglas te ontdekken wat er allemaal in mergel zit. Van schelpjes tot zeesterren. En Byeboere Maastricht was er ook met hun ‘bijenhal’, om te vertellen over hun project en het belang van bijen in onze stad.

Kinderen konden zich laten schminken en er was een springkussen. Horecazaken Bistrot On Top, Talentino De Greune Luiper, Farèn, De Kokerel, die allemaal rondom het park liggen, zorgden samen voor hapjes en drankjes. De investeerder/uitbater van het (nieuw te bouwen) paviljoen was aanwezig met een maquette en tekeningen van het paviljoen. Opening van het paviljoen staat gepland in het voorjaar van 2020.

Swingen in het park

Aan het einde van de middag opende coverband Cataplana de dansvloer en konden de voeten van de vloer. En dat lieten de aanwezigen zich geen twee keer zeggen… Er werd volop gedanst.

“Het was genieten!”

Raymond Dassen van de Stichting Vrijheidspark Maastricht kijkt terug op een succesvolle middag: “Het was een geslaagd feest op een prachtige dag! We hebben genoten en zijn blij met de belangstelling die er was. Dank voor ieders bijdrage en aanwezigheid. Samen bouwen we stap voor stap aan onze droom, een bloeiende ontmoetingsplek die zorgt voor verbinding.”
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Mosasaurus

Vrijheidspark

Klimrex

Het weer in Limburg
donderdag 28 mei 22:40 Zwaar bewolkt Maastricht 16.4 °C NNO 4 Min: 8 Max: 19
Evenementen