Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Tweede seizoen De Noodcentrale vanavond van start
woensdag 12 juni 09:00

Het tweede seizoen van De Noodcentrale begint vanavond, het tv-programma dat centralisten achter 112 en 0900-8844 volgt.

In De noodcentrale volgt de kijker centralisten in vijf politiemeldkamers verspreid over het land: Eindhoven, Groningen, Maastricht en twee in Rotterdam. Dagelijks komen hier duizenden hulpvragen binnen. Van mensen van mensen die hun paspoort zijn verloren, tot heftige 112-meldingen. De centralisten staan vaak als eerste hulpverleners mensen bij op de meest cruciale momenten in hun leven. Aan hen de moeilijke taak om de situatie in te schatten en cruciale beslissingen te nemen.

Indrukwekkend beeld

Is de persoon aan de lijn verward of juist in levensgevaar? De kijker luistert iedere aflevering mee met een aantal binnenkomende gesprekken en wordt zo onderdeel van een pakkend hoorspel. Zo ontstaat een indrukwekkend beeld van het belangrijke werk dat centralisten doen, de grote verantwoordelijkheid die zij dragen en de betekenis van hun werk voor wie hen belt.

De Noodcentrale is te zien op SBS6 vanaf 21.30 uur

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
vrijdag 29 mei 00:04 Zwaar bewolkt Maastricht 14.5 °C NNO 4 Min: 7 Max: 21
Evenementen