Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht sluit aan bij de wereldwijde Plastic Attack beweging
vrijdag 14 juni 08:30

Students 4 Climate Maastricht en Precious Plastic Maastricht zullen op zondag 16 juni tussen 15:00 en 18:00 uur voor de supermarkten bij de Brusselsepoort en Plein 1992 staan om winkelende mensen aan te moedigen hun plastic verpakkingen achter te laten bij de organisaties.

Plastic Attack is een wereldwijde beweging die mensen bewuster willen maken over de overbodige plastic verpakkingen in supermarkten.

Het doel is om consumenten en supermarkten te laten zien hoe veel plastic er vermeden kan worden met klimaatvriendelijke alternatieven. “We willen Albert Heijn en Jumbo laten zien dat we plastic-vrije alternatieven eisen en dat wij als consument de kracht hebben om hen te veranderen”, zegt Thibaut Schots, een van de Plastic Attack organisatoren. Het idee is simpel, consumenten verwijderen de onnodige verpakkingen van hun boodschappen en stapelen deze bij de organisaties op om te laten zien hoe veel afval er voorkomen had kunnen worden. “We willen iedereen vragen hun eigen bakjes mee te nemen om vervolgens hun eigen boodschappen in mee te nemen.” De Plastic Attack streeft naar nieuwe gesprekken over het plastic probleem en wil laten zien dat de alternatieven simpel te vinden zijn.

De inwoners van Maastricht zijn bezorgd over het milieu en willen verandering zien. “Tijdens de evenementen die Students 4 Climate organiseert met lokale bewoners, zien we dat veel mensen bezorgd zijn over klimaatverandering en al veel moeite doen om herbruikbare tassen mee te nemen naar de markt en supermarkten”. Het probleem is dat het huidige systeem verantwoordelijke consumptie moeilijk maakt. Daardoor hebben de supermarkten een belangrijke rol in het veranderen van dit systeem. 

Plastic vervuilt niet alleen onze rivieren, oceanen en bodems, maar ook de lucht. Ondanks dat supermarkten de plastic verpakkingen steeds meer te recyclen maken, moeten we niet vergeten dat enkel 50% van het stedelijke afval gerecycled wordt. (https://www.eea.europa.eu/publications/more-from-less/netherlands-material-resource-efficiency/view ). Alternatieven zoals verpakkingen op biologische basis, bijvul mogelijkheden en statiegeld bestaan om geen plastic te consumeren en om recyclen zelfs onnodig te maken. Wij willen supermarkten ermee helpen om meer van deze klimaatvriendelijke alternatieven na te streven.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Students 4 Climate Maastricht

Precious Plastic Maastricht

Het weer in Limburg
woensdag 17 juli 18:48 Zwaar bewolkt Maastricht 23.3 °C ONO 2 Min: 11 Max: 23
Evenementen