Home > Wandelen in de Voerstreek: een unieke omgeving

Wandelen in de Voerstreek: een unieke omgeving

jun 17, 2019 | Maregio

Het pittoreske landschap met haar authentieke dorpjes en mooie riviertjes te midden van een heuvelachtig decor zorgt voor een dromerig tafereel waar menigeen geen genoeg van kan krijgen. Haal je wandelschoenen dus maar uit de kast wanneer je afreist naar deze Euroregio en baan je een weg door het bewegwijzerde wandelnetwerk, goed voor zo’n 125 kilometer stapplezier. Voor de fietsfanaten is er uiteraard ook een routenetwerk die je van knooppunt naar knooppunt langs bossen, riviertjes, statige hoeves en kastelen leidt. Fietsen in de heuvels is een klimtocht van jewelste, maar na elk klimmetje kan je wel genieten van een indrukwekkend panorama. Wanneer je deze kuitenbijters achter je wilt laten, is een tochtje langs de Maas een andere optie.

Het hele jaar door

Lente, zomer, herfst, winter. Elk jaargetijde heeft haar charme. Ook in de Voerstreek hebben de seizoenen haar uitwerking op deze enclave met weidse uitzichten. Bloeiend in de lente, maar ’s winters bedekt met een wollig uitziende witte deken. Sprookjesachtig mooi.

Dieren in de Voerstreek
De flora in de Voerstreek is prachtig, maar vergeet de fauna niet. Oplettende wandelaars kunnen met wat mazzel en veel geduld steen- en bosuilen, haviken en wilde zwijnen spotten. Ook veel andere Europese bosdieren als schuwe reeën, vossen en dassen, zijn overal in het omringende groen van deze schilderachtige regio te vinden.

Wandelroute die je niet mag missen
Van plan om je stappenteller op hol te laten slaan? Laat je dan in vervoering brengen door de vele themawandeltochten. De Bronnenroute, ook wel gedoopt tot “De mooiste wandelroute van Vlaanderen”  is een tocht die je eigenlijk niet over zou moeten slaan als je in deze streek bent. Je komt onder andere langs de volgende bezienswaardigheden:

  • Sint Martinuskerk in Sint-Martens-Voeren (Begin- en eindpunt)
  • Riviertje de Voer
  • Wijngaard Krindael
  • Gehucht Veurs
  • De langste spoorwegtunnel van België

Combineer je bezoek met een overnachting
Moe van alle indrukken wil je eigenlijk alleen maar ‘thuis’ komen en een lekkere maaltijd verorberen. Of misschien klinkt een verkwikkende douchebeurt of een comfortabel bed je ook als muziek in de oren? Combineer dan je wandel- of fietstocht met een overnachting in een vakantiehuisje van Hoeve Vakanties. Er valt de volgende dag namelijk nog zoveel meer moois te ontdekken.