Home > Oud MVV-speler én trainer Roger Reijners toegevoegd aan trainersstaf MVV Maastricht

Oud MVV-speler én trainer Roger Reijners toegevoegd aan trainersstaf MVV Maastricht

jun 20, 2019 | Maregio

Oud MVV-speler én hoofdtrainer Roger Reijners wordt de nieuwe assistent-trainer van de Sterrendragers.

Reijners vormt samen met hoofdtrainer Fuat Usta én assistent-trainer Robbie Servais het trio dat met ingang van het nieuwe seizoen technisch verantwoordelijk is voor het eerste elftal van de Maastrichtenaren.

Reijners speelde in het betaald voetbal voor Fortuna Sittard (1983-1992) én voor MVV Maastricht (1992-1995). Voor de Sterrendragers kwam hij in totaal 101 duels uit. Hij scoorde daarin drie doelpunten. Tevens speelde Reijners vier duels voor Jong Oranje.

Na zijn actieve loopbaan als voetballer ging Reijners aan de slag als jeugdtrainer bij MVV. In 1996 werd hij hoofd jeugdopleiding. Na vier jaar kreeg hij de eindverantwoordelijkheid over het eerste elftal als trainer. In 2003 maakte hij vervolgens de overstap naar Fortuna Sittard, waar hij een jaar in de jeugd werkte en vervolgens assistent werd van het eerste elftal. Van 2007 tot 2010 was hij hoofdtrainer van de club uit Sittard.

Na zijn twee functies als clubcoach in Limburg, werd Reijners bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Daarmee behaalde hij de eindronde van het Europees kampioenschap van 2013 en die van het wereldkampioenschap van 2015. Het was de eerste keer dat Nederland aan de eindronde van het wereldkampioenschap meedeed. Reijners tekent in Maastricht een overeenkomst voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen.

Technisch Directeur Ron Elsen over het aantrekken van Roger Reijners: “Roger en MVV Maastricht zijn natuurlijk geen onbekenden voor elkaar. Hij speelde nog Eredivisie met de ster op de borst, werd later Hoofd Jeugdopleidingen en hoofdtrainer van MVV 1. Roger kent de klappen van de zweep. Hij heeft veel ervaring opgedaan en kan putten uit nationale én internationale ervaring. Mede natuurlijk ook met dank aan zijn voormalige functie als bondscoach van het Nederlands Vrouwenteam. Met zijn ervaring is hij dan ook een welkome versterking voor de technische staf van MVV Maastricht. Met het aantrekken van een extra fulltime assistent-trainer geven we tevens verder gestalte aan onze ambitie om beter te worden en dit seizoen aansluiting te vinden in de hoogste regionen van de Keuken Kampioen Divisie.”