Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Nominaties Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs Editie Maastricht 2019
zondag 07 juli 09:00

De uitreiking van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs zal dit jaar voor de zesde keer in Maastricht plaatsvinden. 

De vakjury, bestaande uit Paula van den Bosch, conservator hedendaagse kunst Bonnefantenmuseum, Maastricht), Peter Fransman (senior beleidsadviseur, Sittard/Geleen), Ad Himmelreich  (conservator Gouvernement aan de Maas/Provincie Limburg), Mike Moonen (prijswinnaar in 2017) en Catharien Romijn (curator DSM Collectie), heeft de namen bekendgemaakt van de drie kunstenaars die kans maken om de twaalfde editie van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs te winnen. 

Uit de inzendingen koos de jury (in alfabetische volgorde): 

Sara Bachour 

Simone Schuffelen 

Michiel Ubels

 

De winnaar van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs 2019 zal worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 4 oktober a.s.

Van vrijdagavond 4 oktober t/m zondag 20 oktober 2019 zal het werk van de drie genomineerden te zien zijn bij B32 Artspace. 

De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs is bestemd voor een talentvolle kunstenaar die een directe relatie heeft met Maastricht en jonger is dan 36 jaar. De kunstprijs wordt jaarlijks uitgereikt, beurtelings in Maastricht en in Leiden, en bestaat uit een bedrag van 2500 euro en een penning, ontworpen door Lucie Leene.

Hermine van Bers (1927-2006) is geboren in Maastricht. Later woonde en werkte zij in Leiden.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 21 oktober 09:27 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 13.7 °C ZZO 2 Min: 10 Max: 15
Evenementen