Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Opening creatieve werkplek COUR
vrijdag 05 juli 14:30

De creatieve werkplek COUR opent op zaterdag 6 juli haar deuren.

COUR is gelegen aan de Alexander Battalaan 48 - de voormalige locatie van Weerenbeck Postzegel- en Munthandel – in Wyck, Maastricht.

Initiatiefnemers zijn de Limburgse ontwerpers Roos Verhooren (grafisch en webdesign) en Jeroen de Waal (architect). In samenwerking met Patoe Ateliers, hebben zij het afgelopen half jaar gewerkt aan een grondige renovatie van de voormalige binnentuin tot kleinschalig atelier. Op zondag 6 juli opent Cour haar deuren voor het publiek.

COUR, Maastrichts voor binnenplaats, is een verwijzing naar de historie van de plek. De voormalige binnentuin is meermaals verbouwd. Wat bij velen bekend stond als Weerenbeck Postzegel- en Munthandel, wordt nu nieuw leven ingeblazen als een creatieve en informele gedeelde werkplek. Het geheel bestaat uit zes werkplekken, een kleine werkplaats, een multifunctionele vergaderruimte met presentatiemogelijkheden en een informele overlegruimte. Er zijn nog enkele werkplekken beschikbaar voor (startende) creatieven.

Met COUR willen de initiatiefnemers een plek creëren waar mensen vanuit een brede achtergrond kunnen samenkomen, samen werken, waar lezingen georganiseerd kunnen worden en een hechte groep mensen kan ontstaan die elkaar inspireren en versterken. Geïnteresseerden zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

COUR

Het weer in Limburg
woensdag 17 juli 19:21 Zwaar bewolkt Maastricht 22.3 °C ONO 2 Min: 11 Max: 23
Evenementen