Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Vakantieparken in Limburg vinden duurzaamheid belangrijk
zaterdag 06 juli 09:00

In Limburg zijn vakantieparken meer bezig met duurzaamheid dan in veel andere provincies.

Dit blijkt uit het Duurzaamheidsonderzoek 2019, waarbij Bungalowparkoverzicht.nl de duurzaamheid van ruim 350 vakantieparken in Nederland vergeleek. Hierbij werd onder andere gekeken naar Green Key-certificering, een belangrijk keurmerk voor milieubewuste organisaties.

1 op de 4 vakantieparken in Limburg is Green Key gecertificeerd

25% van de vakantieparken in Limburg heeft momenteel een Green Key-certificering. Zo’n keurmerk betekent dat een vakantiepark zich inzet voor duurzaamheid en het milieu zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Alleen in Friesland (44%), Utrecht (40%) en Zuid-Holland (38%) vind je verhoudingsgewijs meer parken die Green Key gecertificeerd zijn.

In de provincie Noord-Holland zijn vakantieparken het minst bezig met duurzaamheid, slechts 16% van de vakantieparken is Green Key gecertificeerd. Ook vakantieparken in Overijssel (17%) en Noord-Brabant (18%) scoren relatief laag.

Vakantieparken in Limburg zien Green Key-certificering als een must

Bijna alle grote Nederlandse vakantiepark-ketens in Limburg geven aan dat zij wél bezig zijn om al hun parken Green Key gecertificeerd te krijgen, vooral omdat zij merken dat hun gasten duurzaamheid belangrijk vinden. De verwachting is dan ook dat het aantal vakantieparken in Limburg met Green Key-certificering snel zal stijgen.

Bungalows van het gas af

Andere duurzaamheidsmaatregelen die ondernomen worden door vakantiepark-ketens zijn onder andere het gasvrij maken van hun vakantiehuisjes. Zo verwachten de meeste ketens dat al hun bungalows over een aantal jaren gasvrij zullen zijn. Een Tiny house met zonnecollectoren kan bijvoorbeeld prima als duurzaam alternatief dienen.

Meer resultaten van het Duurzaamheidsonderzoek 2019 zijn te vinden op https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/hoe-duurzaam-zijn-nederlandse-vakantieparken/

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Green Key

Het weer in Limburg
maandag 26 juli 21:58 Zwaar bewolkt Maastricht 17.6 °C Z 2 Min: 15 Max: 20
Evenementen