Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Tweede ronde voor studentenspullen dankzij de SSH
maandag 08 juli 10:30

De SSH Student Housing Maastricht slaat de handen ineen met Stichting Second Time om afvalstromen te beperken en mensen te helpen die het nodig hebben.

Overgebleven huishoudelijke spullen van internationale studenten gaan dit jaar voor het eerst naar Second Time. Dit past helemaal in het duurzaamheidsbeleid van de SSH.  De SSH heeft in Maastricht 123 betaalbare gemeubileerde kamers, met 150 bedden, speciaal voor internationale studenten van de universiteit en andere hogescholen. De SSH trekt veel studenten aan, vanwege de populariteit van de goede faciliteiten, centrale ligging en schone omgeving. De landelijke studentenhuisvestingorganisatie neemt maatregelen om bij te dragen aan een duurzame wereld.

Goed doel

Ieder jaar, als een deel van de studenten terugkeert naar het thuisland, belanden veel spullen in de afvalcontainer. “Glazen, bestek, borden en pannen: spullen die prima bruikbaar zijn”, zegt Linda Weichelt, Housing Officer van de SSH. “Wij gaan het voortaan verzamelen in een aparte ruimte. Stichting Second Time komt het ophalen.” De SSH kiest voor samenwerking met Stichting Second Time, want het slaat daarmee meerdere vliegen in één klap. “Second Time helpt mensen die de middelen niet hebben om benodigde spullen te kopen”, aldus Weichelt. “Keukengerei en andere bruikbare artikelen worden netjes gewassen en gedoneerd aan personen die het niet breed hebben. Dekens, lakens en dekbedovertreksets die studenten niet meenemen in hun koffer, gaan naar hulpbehoevende doelgroepen, zoals vluchtelingenorganisaties.”

Ongebruikt

Internationale studenten kregen van de SSH tot voor kort de mogelijkheid om voor vijftig euro een pakket met keukengerei te kopen. Dat wordt nu afgeschaft. Weichelt: “Dat keukenpakket voldeed vaak niet aan de wensen van studenten met verschillende culturele achtergronden. De een eet het liefst uit een kom, de ander van een bord. Dan betalen ze voor iets wat ze niet gebruiken, dat uiteindelijk terecht komt in de afvalcontainer.”

Circulair

Voortaan gaan de studenten zelf zorgen voor huishoudelijke artikelen. Wel verwent SSH de internationale studenten met een leuk welkomsttasje, met onder meer een mooie bamboe koffiebeker. De mogelijkheid om een beddengoedpakket van de SSH te kopen blijft overigens wel bestaan. Weichelt: “De universiteit zit vlakbij allerlei huishoudwinkels, maar ze kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om naar een kringloopwinkel te gaan. Dan is de cirkel weer rond!”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

SSH

Het weer in Limburg
maandag 21 oktober 09:50 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht 14.5 °C Z 2 Min: 10 Max: 15
Evenementen