Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Binnenstadservice Maastricht en Dockr Mobility samen op weg naar zero emissie stadslogistiek
dinsdag 09 juli 14:30

Tijdens het mini symposium ‘ Stadslogistiek 2029’ hebben Max Prudon van Binnenstadservice Maastricht en Boris Kuijpers van Dockr - mobility  hun samenwerking feestelijk ondertekend.

De eerste stap werd meteen gezet: de Dockr elektrische bestelbus kwam  geruisloos binnen rijden om de  bloemen voor alle sprekers te bezorgen. Het glas werd geheven op deze mooie volgende stap op weg naar zero emissie stadslogistiek  .

Tijdens het symposium was de opvallende groene draad van de middag de eensgezindheid over de rol van de Gemeente Maastricht: duidelijke regelgeving over zero emissie zones en een stevige roep om handhaven op bestaande venstertijden.  Ook waren de deelnemers allen  zeer te spreken over de flexibele dienstverlening van Binnenstadservice.

Binnenstadservice en Goederenhubs zijn stads logistieke hubs aan de rand van diverse steden. De hubs verlenen diensten aan bewoners en ondernemers in de stad. Ze zijn  het fysieke en virtuele ontkoppelpunt in de logistieke keten die fijnmazige geconsolideerde logistiek in stedelijk gebied leveren. Naast lokale klanten maken (inter)nationale verladers en vervoerders  gebruik van de diensten. Deze Goederenhubs reduceren het aantal vrachtbewegingen en realiseren tegelijkertijd verbetering van de luchtkwaliteit, verkeersveiligheid en bereikbaarheid in de aangesloten steden.

Binnen stadservice is actueler dan ooit. Het initiatief om Goederenhubs Nederland op te richten blijkt een zeer succesvolle stap. Deze groep van onafhankelijke groene stadshubs is geconsolideerde zero emissie stadslogistiek in 2025 een realistische ambitie.

Dockr - mobility biedt een oplossing voor de trend naar emissie vrije mobiliteit. Dockr biedt een compleet scala aan  zero emissie voertuigcategorieën. Door deze flexibel, in maandabonnement, aan te bieden kan je vrijwel risicoloos proberen of de overstap naar bijvoorbeeld een bakfiets of een elektrische bestelbus bij jouw bedrijf past. Om je verder zorgeloos op je eigen bedrijf te kunnen focussen ontzorgt  Dockr met alle benodigdheden om je voertuig te laden en zorgen zij ervoor dat het voertuig altijd in perfecte staat is.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Dockr Mobility

Het weer in Limburg
maandag 21 oktober 10:21 Zwaar bewolkt Maastricht 14.8 °C Z 3 Min: 10 Max: 15
Evenementen