Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Minister van Nieuwenhuizen bezocht Maastricht Aachen Airport
donderdag 11 juli 08:30

Minister van Nieuwenhuizen bracht woensdagmorgen een bezoek aan Maastricht Aachen Airport.

De minister werd ontvangen door o.a. Jos Roeven en Ismail Durmaz (Maastricht Aachen Airport), gedeputeerde Ger Koopmans en Guido Derks (provincie Limburg) en Gé Waeijen (MAAB&I). Tijdens een rondleiding over het terrein kon van Nieuwenhuizen met eigen ogen de situatie op de Limburgse luchthaven bekijken en bracht ze een bezoek aan Samco.

Maatregelen

Er werd onder andere stil gestaan bij de verschillende hinderbeperkende maatregelen die de luchthaven inmiddels heeft genomen. Zo is sinds dit jaar de Antonov niet meer welkom en worden de meest lawaaiige en milieubelastende toestellen ontmoedigd door verhoogde landingstarieven. Maar ook hebben gesprekken met Corendon geleid tot aanpassingen in de vluchtschema’s waardoor het aantal extensies ten opzichte van dezelfde periodes vorig jaar zijn afgenomen.

Tevens rijden bijna alle grondvoertuigen op de luchthaven al sinds vorig jaar op een schonere brandstof gemaakt van aardgas en worden de mogelijkheden onderzocht om de toestellen te slepen in plaats van te laten taxiën. Op deze manier probeert de luchthaven omwonenden tegemoet te komen door de overlast én de impact op het klimaat te verminderen.

Omwonenden

Maar niet alleen tijdens de rondleiding was er veel aandacht voor de omwonenden van de luchthaven. Na afloop schoof de minister aan tafel met omwonenden en belanghebbenden van de luchthaven die hun persoonlijke ervaringen, visie en standpunten deelden.

Toekomstvisie

De minister, luchthaven én de provincie wacht nu een belangrijke taak. Allereerst de luchtvaartnota 2020-2050 en het luchthavenbesluit voor Maastricht Aachen Airport. Jos Roeven, directeur van de luchthaven gaf de minister zijn toekomstvisie voor MAA mee: een gelijk speelveld om verder te ontwikkelen als een kwalitatieve luchthaven met duidelijke waarde voor de regio: voor inwoners én bedrijven. In dit licht werd uitgebreid stil gestaan bij de pharma certificering die de luchthaven vorig jaar behaalde en de ontwikkelingen op het gebied van maintenance, repair and overhaul (MRO).

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

maastricht aachen airport

Het weer in Limburg
maandag 21 oktober 09:26 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 13.7 °C ZZO 2 Min: 10 Max: 15
Evenementen