Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Ministerie investeert in juridisch onderzoek aan Universiteit Maastricht
maandag 15 juli 10:30

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is zeer verheugd met de toekenning van ruim 4 miljoen euro door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de versterking van haar juridisch onderzoek.

De faculteit zal dit geld gebruiken om twee nieuwe interdisciplinaire onderzoeksgroepen te vormen. De eerste groep gaat zich richten op de digitale rechtswetenschap. De ambitie is om het onderzoek van deze groep uit te bouwen tot toponderzoek op het specifieke terrein van het ontwikkelen van computationele methoden voor juridische toepassingen (‘Technology for Law’).

De tweede groep zal zich richten op de thematiek van globalisering en recht. De gezamenlijke ambitie van deze groep is om bestaand toponderzoek verder uit te bouwen. De beide onderzoeksgroepen zullen ook samenwerken met andere juridische faculteiten.

Daarnaast zal een deel van de middelen worden gebruikt om het personeelsbeleid verder uit te bouwen. Zo zullen er extra plekken van jonge onderzoekers worden gerealiseerd (promovendi en UD’s), zullen talentvolle onderzoekers extra tijd en ruimte krijgen voor hun onderzoek en zal het diversiteitsbeleid een extra impuls krijgen.

De looptijd van deze plannen is zes jaar. Bij succesvolle implementatie zullen de middelen na afloop van deze periode structureel beschikbaar zijn.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
donderdag 28 mei 23:42 Zwaar bewolkt Maastricht 14.7 °C NO 4 Min: 8 Max: 19
Evenementen