Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Tweestrijd binnenhalen songfestival tussen Maastricht en Rotterdam
woensdag 17 juli 07:30

De kans dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Maastricht wordt gehouden is aanzienlijk gestegen nu Arnhem, Den Bosch en Utrecht zijn afgevallen.

Het Eurovisie Songfestival wordt in 2020 gehouden in het Mecc Maastricht of in het Ahoy te Rotterdam, dat is de conclusie na bestudering van alle ingeleverde bidbooks door het organiserende team van de Nederlandse Publieke Omroep. De andere drie steden, Arnhem, Den Bosch en Utrecht, die in de race waren ontvingen dinsdag het bericht dat ze niet meer meedingen daar ze beduidend lager scoren dan Rotterdam en Maastricht als het gaat om de belangrijkste eisen voor dit evenement.

Zo is er zowel in Rotterdam als Maastricht voldoende plek voor de tv-shows en genoeg ruimte voor bijvoorbeeld kleedkamers en een perscentrum en bezitten beide steden over voldoende hotelkamers en zijn tevens bereid om een flinke financiële bijdrage te leveren.

Beide steden worden deze week bezocht door de songfestivalorganisatie waarbij men vooral naar de technische aspecten van de zaal gaat kijken. In een later stadium wordt dieper over de financiën gesproken. Naar verwachting wordt half augustus bekendgemaakt in welke stad volgend jaar het songfestival gehouden wordt.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Mecc

Eurovisie Songfestival

Duncan Laurence

Het weer in Limburg
woensdag 22 januari 00:30 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht -3.6 °C N 1 Min: 1 Max: 5
Evenementen