Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Rondleiding tentoonstelling ‘VRIJ!? Verhalen over 75 jaar onvrijheid’
woensdag 17 juli 10:30

Ter ere van het 75- jarig jubileum van de bevrijding van WOII (dat in september gevierd wordt)  leggen Centre Céramique en Kumulus de verhalen en de geschiedenis vast in toneelvoorstellingen, luisterwandelingen in de stad, (kinder)theaterworkshops en een grote tentoonstelling in Centre Céramique. Zondag 21 juli is er een rondleiding door deze tentoonstelling.

De tentoonstelling ‘Vrij!?’ gaat over vrijheidsbeleving vroeger en nu.  Hierin zijn (film)verhalen te zien van de mensen die zich de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding nog goed herinneren. Onverdraaglijk schrijnende verhalen van mensen wier levens en families totaal ontwricht zijn, zoals die van de joodse Limburgers. Verhalen van kinderen van verzetsstrijders, die gedeporteerd en vermoord werden. Verhalen van andere ooggetuigen die zagen hoe de stad gebombardeerd werd, soms familieleden verloren. Ook is er een verhaal van Syrische oorlogsvluchtelingen opgenomen. Mensen die nu meemaken waar wij al 75 jaar van gevrijwaard zijn. Behalve deze filmbeelden toont de expositie fotomateriaal en objecten uit de oorlogs- en bevrijdingstijd zoals de raketwerper 43 ‘Puppchen’ en originele Amerikaanse uniformen van onze bevrijders.

Sjoerd Aarts, curator en tentoonstellingsmaker, is uw gids.

Deelname €4, 50 (€3,50 voor bibliotheekleden, korting alleen in voorverkoop). Aanmelden via klantenservice@maastricht.nl  of 043- 350 5600. Locatie: Centre Céramique.

Rondleiding door tentoonstelling VRIJ!? Verhalen over 75 jaar onvrijheid’

Zondag 21 juli  (15.00 - 16.00u) Centre Céramique

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

centre ceramique

Vrijheid

Het weer in Limburg
donderdag 23 januari 02:41 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht 1.7 °C ONO 2 Min: 2 Max: 6
Evenementen