Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Rob Barel aan start IRONMAN Maastricht
donderdag 01 augustus 11:00

Voormalig wereldkampioen triatlon op de lange afstand Rob Barel staat aanstaande zondag in Maastricht aan de start van de olympische afstandswedstrijd IRONMAN 5i50.

De inmiddels 61 jarige meervoudig Europees en Nederlands kampioen op de triatlon en duatlon wil hoog eindigen in de Limburgse hoofdstad. Bij IRONMAN is het gebruikelijk dat er in verschillende leeftijdscategorieën prijzen te verdelen zijn. Rob Barel heeft het plan opgevat om in zijn leeftijdscategorie aanstaande zondag de snelste zijn. Barel, die ooit als triatleet deelnam aan de Olympische Spelen, is overigens geen onbekende voor IRONMAN. Hij is in zijn carrière, in de periode tussen 1984 – 2017, zo’n tien maal op het wereldkampioenschap IRONMAN op Hawaii geweest. In 1984 brak hij daar internationaal door met een 4e plaats en in 2017 deed hij als Age Grouper mee bij de heren 60-64 en werd met overmacht wereldkampioen.

De wedstrijden van IRONMAN zijn voor Barel altijd speciale races. ,,Natuurlijk is de wedstrijd van aanstaande zondag niet te vergelijken met een lange afstandsrace, maar IRONMAN heeft altijd een enorme aantrekkingskracht op atleten. Het heeft een enorme uitstraling, vooral omdat IRONMAN de triatlonsport wereldwijd groot heeft gemaakt. Wat de  Tour de France is voor een wielrenner is IRONMAN voor een triatleet.”

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
zaterdag 24 augustus 04:42 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 13.4 °C OZO 1 Min: 13 Max: 28
Evenementen