Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Drie aanhoudingen na vlucht uit laadruimte vrachtwagen
dinsdag 06 augustus 11:00

Drie personen die uit een vrachtauto zijn geklommen dinsdagochtend zijn aangehouden.

Getuigen meldden dat ze een twintigtal mensen uit een vrachtwagen zagen springen nabij de A2 in Eijsden en richting Gronsveld renden. Daarop werd direct de politie gealarmeerd, die een zoekactie startte. Korte tijd later zijn de drie uitklimmers aangetroffen nabij Gronsveld. De overige mensen die gevlucht zijn, zijn niet meer gevonden.

Onderzoek

Uiteindelijk zijn alle mannen aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder (identiteits)onderzoek. De drie uitklimmers zijn afkomstig uit Eritrea. De vrachtwagenchauffeur uit Litouwen is kort gehoord en hem wordt niets ten laste gelegd. Het is nog niet duidelijk hoe lang de mannen in de vrachtwagen, die vanuit Noord-Frankrijk onderweg was naar Brabant hebben gezeten, waar ze precies aan boord zijn gegaan en wat hun bestemming was. Medewerkers van de Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) doen het onderzoek in deze zaak. De vluchtelingen gaan, na afwerking van het strafrechtelijk onderzoek, het vreemdelingentraject in indien ze asiel willen aanvragen in Nederland.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

vluchtelingen

Aanhouding

Het weer in Limburg
maandag 09 december 00:40 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht 6.8 °C ZW 4 Min: 7 Max: 9
Evenementen